2

Aizvadīts otrais S-Fischer skolēnu čempionāta posms distanču slēpošanā.

28.01.2017

Piektdien, 27.janvārī, Fischer Slēpošanas centrā norisinājās „S! - FISCHER Ziemas skolēnu čempionāta” otrais posms, kas tiek organizēts ar Siguldas novada pašvaldības atbalstu

Kopumā sacensības bija ļoti apmeklētas, pārstāvot gandrīz visus Latvijas reģionus: Vidzemi, Kurzemi, Latgali un arī Rīgas reģionu. 10 vecuma grupās sacentās 254 skolnieki. Atšķirībā no pirmā posma, kas tika organizēts kā  sprints brīvajā stilā, otrajā posmā bija jāveic vidējā distance brīvajā stilā ar intervāla startu. Tikai pašas jaunākās grupas – S10 un V10 sacentās klasiskajā stilā.
Sacensību mērķis ir popularizēt distanču slēpošanas sporta veidu skolēnu vidū, nosakot  spēcīgākās vispārizglītojošās Latvijas skolas distanču slēpošanā, kā arī veicinot lietderīgu un aktīvu brīvā laika pavadīšanu skolēnu vidū.
Labus rezultātus uzrādīja Siguldas novada skolnieki - Laura Ciagune no Laurenču sākumskolas izcīnīja dalītu trešo vietu S10 grupā, savukārt V10 grupā Dāvis Kalniņš no Siguldas pilsētas vidusskolas izcīnīja pirmo vietu. Pirmās vietas arī Kristīnei Brunerei S14 grupā un Kristapam Kārkliņam V18 grupā no Siguldas valsts ģimnāzijas.
V14 grupā divas godalgotas vietas Siguldas novadam - Sandijs Suhānovs no Siguldas Valsts ģimnāzijas ar 2. vietu un Rainers Paeglis no Allažu pamatskolas ar 3. vietu.
Trešais sacensību posms plānots 10. februārī, kad skolnieki sacentīsies klasiskajā stilā ar intervāla startu.

Informāciju sagatavoja:
Fischer Slēpošanas centrs

x

Nosūtīt ziņu