14

Aizvadīts „S!–Skate 2017” skrituļslidošanas seriāla 2.posms

12.05.2017

Ceturtdien, 11.maijā, Fischer Slēpošanas centrā, ar plašu skrituļslidotāju apmeklētību tika aizvadīts „S!–Skate 2017” skrituļslidošanas sacensību seriāla 2.posms. Sacensībās piedalījās vairāk nekā 140 dažāda gadagājuma skrituļslidotāji no dažādām Latvijas pilsētām.

Dalībnieki sacentās 26 ieskaites grupās, kas tika sadalītas pēc vecuma un meistarības līmeņiem ar iespēju izvēlēties starp elites un „open” jeb atvērto grupu. Otrajā sacensību posmā dalībnieki sacentās intervāla startā, kurā veicamās distances garums atkarībā no dalībnieku vecuma grupas bija, sākot no 200 metriem.

S6 sieviešu grupā pirmo vietu ieguva Emīlija Kliesta no sporta kluba „Pantera”, bet V6 grupā vīriešu konkurencē – Emīls Škutāns no sporta kluba „Laimīte”. S8 sieviešu grupā laurus plūca Madara Pāķe no sporta kluba „Saulkrasti SRT”. S10 grupā sieviešu konkurencē pirmo vietu ieguva Amanda Eihmane no sporta kluba „Asi ski-box”, bet vīriešu konkurencē – Gustavs Varietis. S12 sieviešu grupā pirmā vieta tika Annai Krūmiņai, bet S12 open sieviešu grupā – Elzai Saļņikovai. V12 vīriešu grupā pirmo vietu izcīnīja Lukass Pušņins, bet V12 open vīriešu grupā pirmajā vietā ierindojās Uldis Ozols. S14 sieviešu grupā pirmo vietu ieguva Patrīcija Sņiķere, bet S14 open sieviešu grupā – Elīna Konrade. V14 vīriešu grupā laurus plūca Gustavs Harijs Ābele, bet V14 open vīriešu grupā – Artūrs Jegums. S16 sieviešu grupā pirmo vietu ieguva Santa Pētersone, bet, S16 open sieviešu grupā nepārspēta, palika Līva Oliņa. V16 vīriešu grupā pirmo vietu ieguva Edgars Nezamovs, bet V16 open vīriešu grupā godalgoto pirmo vietu ieguva Pauls Oliņš. S40 sieviešu grupā labāka bija Antra Zemīte no sporta kluba „Asi ski-box”, bet V40 vīriešu grupā – Ģirts Jankovskis no sporta kluba „Koks”. Sieviešu junioru grupā uzvarētājas laurus plūca Laine Kreitāle no sporta kluba „Asi ski-box”, sieviešu elites grupā pirmo vietu ieguva Marta Garā, bet sieviešu open grupā labākā bija Baiba Zaksa. Vīriešu elites grupā pirmo vietu ieguva Lauris Bitenieks no sporta kluba „Powerslide-Laimīte”, bet vīriešu open grupā labākais bija Raimonds Nezamovs no sporta kluba „Laimīte”.

Kopumā šajā sezonā paredzēti vēl četri „S! – SKATE” posmi, kuros sacensības notiks dažādās disciplīnās. Nākamās skrituļslidošanas sacensības, kurā dalībnieki sacentīsies brīvajā startā ar kontrollaiku notiks 1.jūnijā, savukārt pārējie posmi – 20. jūlijā, 3.augustā un 21. septembrī.

 Rezultātus un sacensību kopvērtējumu būs iespējams apskatīt biedrības A2 mājas lapā, kā arī sacensību norises vietā Fischer Slēpošanas centrā, Siguldā, Puķu ielā 4.

Sacensības norisinās jau ceturto gadu un ir populāras lielu un mazu skrituļslidotāju vidū. Sacensību mērķis ir popularizēt skrituļslidošanu dažādu vecumu paaudžu vidū, kā arī veicināt lietderīgu un fiziski aktīvu brīvā laika pavadīšanu. Sacensībās aicināts piedalīties ikviens interesents, kurš ir apguvis skrituļslidošanas iemaņas, un kuram ir atbilstošs veselības stāvoklis.

Sacensību norise nebūtu iespējama bez atbalstītājiem – Siguldas novada Domes, biedrības A2, Fischer Latvia, Briko Maplus smēriem, SIA ,,Rāmkalni Nordeco”, SIA ,,Maiznīca Flora”, piedzīvojumu parka ,,Tarzāns” un SIA ,,Siguldas Saldējums”.

Jau drīzumā – 25.maijā Fischer Slēpošanas centrā tiks aizsākts „S!-Velo 2017” velobraukšanas seriāls, kurā sacensības paredzētas vecuma grupām sākot no pavisam maziem dalībniekiem ar skrejriteņiem līdz pat profesionāliem riteņbraucējiem. Arī šīs sacensības norisināsies ar intensitāti reizi mēnesī – ceturtdienu vakaros.

Fischer Slēpošanas centrā apmeklētājiem ir pieejama 1.4 km gara asfaltēta trase, kas ir piemērota vieta, lai apgūt skrituļslidošanas, rolerslēpošanas, velobraukšanas un nūjošanas iemaņas. Centra nomā ir pieejams inventārs sporta aktivitāšu cienītājiem, kuri vēlas apgūt skrituļslidošanu un rollerslēpošanu.

Gada siltajā sezonā Siguldas novada iedzīvotājiem ar Siguldas novada ID kartēm Fischer Slēpošanas centra trases izmantošana ir bezmaksas un inventāra noma ar 10% atlaidi. Citu novadu iedzīvotajiem maksa par trasi ir 1.5 eiro, savukārt skolēniem, studentiem un pensionāriem ir 10% atlaide.

 

 

 

 

 

 



x

Nosūtīt ziņu