8

Sestdien, 17.februārī notika pirmās oficiālās sacensības tramplīnlēkšanā Siguldā

19.02.2018

17.februārī Siguldas tramplīnlēkšanas kompleksā notika sacensības lēkšanā ar slēpēm pa tramplīnu un ziemeļu divcīņā. Sadarbībā ar sporta klubiem “Lidojošais slēpotājs” un ”Lidozols" pirmo reizi sacensību etaps tika rīkots arī Latvijā – Siguldā, kur kopumā piedalījās vairāk nekā 40 sportisti no Igaunijas un Latvijas sporta klubiem.

Lekšanas sacensības notika uz K-4, K-7 un K-12 jaudas tramplīniem un ziemeļu divcīņas sacensības notika Fischer Slēpošanas centra distanču slēpošanas trasē. Sacensībās tika pieaicinātii 3 latviešu stila tiesneši – Ēriks Drīliņš, Tālis Pāvuliņš un Andrejs Lapiņš.

Šīs bija pirmās sacensības daudziem mazajiem sportistiem. Mazais K-4 tramplīns pašiem mazākajiem bija laba iespēja pirmo reizi sacensībās startēt uz tramplīna, nevis kalna.
Mazāko grupā piedalījās 7 sportisti no kuriem jaunākajiem bija tikai 4 gadi.

Labākos rezultātus uz K-4 tramplīna no meitenēm uzstādīja igauniete Gerda Aarna, aizlecot 3 un 3,5 metrus, no puišiem – Matīss Andžāns, aizlecot 3 un 2,5 metrus, kā arī divcīņā pēc ļoti laba slēpojuma saglabāja pirmo vietu.

Uz K-7 tramplīna vistālāk aizleca Aelita Krasiļšcikova (Ikšķilec) – 7 metrus, savukārt Marta Andžāne divcīņā izcili nostartēja slēpojumā un no ceturtās vietas lekšanā pakāpās uz godalgoto otro vietu divcīņā, apsteidzot Demiju Ansoni (Ikšķilec) un Leeni Lindu no Igaunija. Puišu konkurencē godalgotās vietas dalīja igauņu mazie divcīņnieki – Freds Gustavsons (tālākais leciens bija 8 metri), Matias Aarna un Markus Pungar.

K-12, VS-12 vecuma grupās labākās meiteņu konkurencē bija igaunietes Stella Kivi, Marie Mia Kriis un latviete Estere Gūtmane, kura lekšanā izcīnija trešo vietu un saglabāja trešo vietu arī divcīņā, savukārt, puišiem bija ļoti sīva cīņa–  lekšanā labākie bija igaunijas sportisi - Angus Aarna Ants, Mikk Mardo un Priit Siimann, atstājot Arni Rihardu Blumbergu ceturtajā vietā, Uģi Broku sestajā vietā un Dāvi Kalniņu septītajā vietā. Divcīņas lecienā Uģis izcīnīja trešo pozīciju, apsteidzot divus igauņu lecējus. Izšķirošajā divcīņas slēpojumā Dāvis Kalniņš no lekšanā pēdējās vietas spēja pacelties uz pirmo godalgoto vietu apsteidzot visus sešus sportistus, kur Uģis palika ceturtajā vietā un Arnis piektajā vietā.

VS-14 grupā vistālākos lēcienus uzrādīja igaunis Stens Jorgens Leis, aizlecot 10 un 10,5 metrus tālu, ierindojoties pirmajā vietā un saglabājot to arī pēc divcīņas slēpojuma. Aleksandrs Kristofors Toms, ieguva trešo vietu lekšanā, taču divcīņas slēpojumā apsteidza otrās vietas ieguvēju Olari Peetsmann, tādējādi divcīņas sacensībās ierindojoties godpilnajā otrajā vietā.
Meiteņu konkurencē šajā grupā piedalījās lidojošā slēpotāja un divcīņniece Estere Loreta Lācīte un ieguva pirmo vietu gan lekšanā, gan divcīņā.

Arī OPEN grupā piedalījās viena dalībniece – igauniete Triinu Hausenberg, uzstādot ļoti labus rezultātus un ,protams, arī iegūstot pirmās vietas abās disciplīnās.

 

 

 

x

Nosūtīt ziņu