8

Siguldā notiks starptautiskas UCI XCO C2 olimpiskā krosa kategorijas sacensības

11.07.2018

Pateicoties Fischer Slēpošanas centra atbilstošajai infrastruktūrai, jau ceturto gadu uzņemsim dalībniekus no dažādām pasaules valstīm un nodrošināsim augsta līmeņa starptautisku riteņbraukšanas sacensību XCO „Sigulda Cup” UCI C2 2018 organizēšanu. Šāda mēroga un veida sacensības ir unikālas, jo Latvijā šādas ir vienīgās.

Šogad trase sacensību dalībniekiem ir izveidota vēl draudzīgāka – trase jau šonedēļ tiks marķēta un ikvienam būs iespēja veikt treniņbraucienus un gatavoties sacensībām, kā arī trase ir attīrīta, daudzviet paplašināta un uzlabota. XCO trasē dalībniekiem būs jāpārvar dažādi šķēršļi – tramplīni, virāžas, smiltis, saknes, akmeņu krāvumi, koki u.c. dabīgi radušies un mākslīgi veidoti šķēršļi.

Sacensības ir ļoti dinamiskas, to dalībniekiem nepieciešams spēks, izveicība un labas koncentrēšanās spējas.Sacensības norisināsies Elites grupā (gan dāmām, gan kungiem), kurā drīkst piedalīties sportisti no 19 gadu vecuma ar derīgu UCI licenci un Junioru grupā (gan dāmām, gan kungiem), kurā drīkst piedalīties 17 un 18 gadus veci sportisti ar derīgu UCI licenci. Visi pārējie interesenti, kuriem nav starptautiskās UCI licences, var piedalīties OPEN grupā (dzimuši 2004.gadā un vecākiem).

Visi interesenti – sportisti, atbalstītāji un līdzjutēji ir laipni gaidīti 16.septembrī no plkst.10.00 Fischer Slēpošanas centrā, Puķu ielā 4, lai izmēģinātu savus spēkus sacensībās vai atbalstītu Latvijas un ārvalstu sportistus cīņā par UCI starptautiskā ranga punktiem.

Plašāka informācija par sacensībām un nolikums angļu valodā pieejams šeit.

Elektoroniska reģistrācija sacensībām pieejama šeit.

x

Nosūtīt ziņu