0

„Zelta Rudens” tramplīnlēkšanas sacensības Siguldā

10.10.2018

30. septembrī Siguldas mazo tramplīnu kompleksā Fischer Slēpošanas centrā centrā tika aizvadītas kontrolsacensības mazajiem sportistiem „Zelta Rudens” .

Mazo divcīņnieku pulciņš sasniedza 19 dalībniekus, no kuriem četri bija viesi no Igaunijas Viru sporta kluba, bet pārējie siguldieši. Daudziem mazajiem sportistiem šī bija pirmā sacensību pieredze, kas vairoja uztraukumu, izejot uz starta.

Sacensības vēroja krietns pulks skatītāju un bērnu vecāki, kas atbalstīja katru dalībnieku, radot brīnišķīgu atmosfēru pasākuma laikā. Klātesošie vārēja mieloties ar ceptām desiņām un tēju, parunājot bērnu rezultātus pēc divām aizvadītām vasaras nometnēm Polijā Zakopanē un Slovēnijā Planicā, kā arī jautājumus par mazo tramplīnlēcēju ģērbtuvēm un inventāra novietni un  nepieciešamību pēc lielākas jaudas tramplīna, kur jaunatne varētu pilnveidot savu izaugsmi. Vecākie audzēkņi dalījās savā pieredzē par nometnēm Itālijā, kā arī FiS sacensībām divcīņā Čehijā, Norvēģijā un Vācijā.

Sacensību tiesnešu un palīgu lomā iejutās pieredzējušākie kluba audzēkņi Līga Bērziņa, Kristaps Nežborts un Markuss Vinogradovs, savukārt  galvenais tiesnesis bija sporta meistars tramplīnlēkšanā Tālis Pāvuliņš. Paldies mūsu palīgiem Agritai Tomai un Dāvim Skujam, kā ari liels paldies Sandrai Šmaliņai mazā sportista Toma mammai, kas sacensību gaitu filmēja un piefiksēja svarīgos brīžus. Liels paldies par atbalstu Siguldas novada pašvaldībai, Siguldas Maizniekam, Siguldas Dārzniekam un Latvijas Slēpošanas federācijai.

5.oktobrī „Lidojošie slēpotāji” jau devās uz Tallinu, lai startētu un cīnītos par medaļām sacensības. Igaunijā sacensībās dažādās vecuma grupās piedalījās 68 dalībnieki, tostarp 18 sportisti  bija no Latvijas, no kuriem 13 ir siguldieši. Siguldas „Lidojošie slēpotāji”  no Tallinas atveda 10 medaļas. Mazajās grupās Marta Broka (2013) 3 vieta lekšanā; Sofija Sūbre (2013) 2.vieta lekšanā, 3.vieta divcīņā, Gatis Ernests Gāters (2012) 2. vieta lekšanā un 2. vieta divcīņā; Toms Šmaliņš (2012) 3.vieta lekšanā; Sonora Nagle (2009) abās disciplīnās sudrabi;  Matīss Andžāns (2010) 3.vieta divcīņā, Marta Andžāne (2008) 3.vieta divcīņā. Gusts Gulbergs(2010) uzstādīja savu personisko rekordu 14m tālu lēcienu uz  k18 tramplīna, bet diemžēl piedzīvoja kritienu, kurš neļāva iegūt medaļu.

„Lidojošie slēpotāji” turpina gatavoties vasaras sezonas noslēguma sacensībām Vācijā Bad Freiwaldē, kur notiks sacensības gan lekšanā ar slēpēm gan ziemeļu divcīņā.

Informāciju sagatvoja

Agnese Amoliņa

30_sept.jpg (645,97 KB)

 

 

 

 

x

Nosūtīt ziņu