0

Ar rekordlielu dalībnieku skaitu tika aizvadīs “Siguldas kauss 2018”

05.03.2018

No 1. līdz 4.martam Siguldas Pilsētas trasē norisinājās “Siguldas kauss 2018” kalnu slēpošanā un snovbordā, kas ir tradīcijām bagātākās un senākās kalnu slēpošanas sacensības Latvijā teju 50 gadus. Šogad “Siguldas kauss” sacensības piedalījās vairāk nekā 197 dalībnieki 15 vecuma grupās gan no Latvijas, gan kaimiņu valstīm.

1.martā Siguldas Pilsētas trasē tika aizvadītas snovborda sacensības, kur dalībniekiem sevi bija jāizaicina milzu slalomā, savukārt 3.martā norisinājās milzu slaloms kalnu slēpošanā, kas bija arī kvalifikācijas brauciens paralēlajam slalomam “Baltijas kausa” 2.posmam, kas norisinājās 4.martā.

Sacensībās tika godināti ne tikai godalgoto vietu ieguvēji, bet arī jaunākais un vecākais sacensību dalībnieks, Kalna karalis un karaliene, kā arī tika pasniegta “Kišuro” balva neveiksmīgākā kritiena īpašniekam. Sacensību jaunākā dalībnieka statusu pārstāvēja trīs gadīgā Līva Meldere un vecākā dalībnieka statusu pārstāvēja 78 gadus vecais Aleksandrs Kuzņecovs. Šogad lielu atsaucību ieguva balsošana par Kalna karaļa un karalienes titulu, kur kopumā tika veiktas 495 balsis. Kalna karaļa un karalienes titulu ar pārliecinošu balsu pārvaru ieguva Roberts Beikmanis un Laura Bišere. “Kišuro” balva par neveiksmīgāko kritiena tika piešķirta Jānim Siliņam.

Šogad pasākuma laikā tika ievērotas arī iemīļotas sacensību tradīcijas un ieviestas jaunas – svinīgā atklāšanas parāde, nakts brauciens ar lāpām, motociklu kalnā braukšanas šovs un gada lielākā “Aprés-Ski” ballīte ikvienam dalībniekam, viņu ģimenēm un draugiem, kā arī citiem interesentiem.

Paldies visiem dalībniekiem un sacensību atbalstītājiem:: „Fans Prosport”, SIA „Livonia” ar dzērieniem „Mežezers” un „BiFresh”, SIA „Kungu rija”, piedzīvojumu parks „Tarzāns” un SIA „Rāmkalni Nordeco”.

x

Nosūtīt ziņu