Water icon 28

Ekspluatācijā nodots Siguldas Sporta centrs, darbību uzsāks 15.aprīlī

07.04.2017

Piektdien, 7.aprīlī, ekspluatācijā nodots Siguldas Sporta centrs Ata Kronvalda ielā 7a – pašvaldība ir saņēmusi visus nepieciešamos atzinumus un saskaņojumus, lai jau drīzumā atvērtu Siguldas Sporta centru. Plānots, ka jaunais sporta objekts darbu sāks no 15.aprīļa.

Siguldas Sporta centrs nodrošinās plašas iespējas dažādām sporta nodarbībām. Tā multifunkcionālajā sporta zālē būs iespēja trenēties un rīkot sacensības basketbolā, volejbolā, futbolā, badmintonā un citos sporta veidos. Zālē ir izbīdāmās tribīnes ar 200 sēdvietām un vēl papildu skatītāju vietas iespējams izvietot otrā stāva galerijās, kas jaunajā Sporta centrā ļaus pulcēt sporta mīļotājus, rīkojot lielāka mēroga sacensības. Pateicoties mūsdienīgajiem apdares materiāliem, sporta zālē ir teicama akustika. Sporta centra klientiem būs pieejams kvalitatīvs sporta inventārs, kas atbilst starptautisko sporta federāciju noteiktajiem standartiem.

Trenažieru, smagatlētikas un fitnesa nodarbībām ir izbūvētas atsevišķas zāles ēkas otrajā stāvā. Klientiem trenažieru zālē būs pieejami vairāk nekā 30 trenažieru veidu spēkatreniņiem. Profesionālajiem sportistiem ir iekārtota atsevišķa smagatlētikas – svarcelšanas zāle ar aprīkojumu funkcionālajiem treniņiem. Šī sporta infrastruktūra palielinās Siguldas kā pasaules līmeņa treniņbāzes konkurētspēju, kā arī sniegs iespēju Latvijas esošajiem un topošajiem olimpiešiem gūt jaunus sasniegumus.

Vieglatlētikas treniņiem sporta kompleksā ir izbūvēts 100 metrus garš, Starptautiskās vieglatlētikas federācijas standartiem atbilstošs sintētiskais skrejceļš ar sešiem celiņiem un speciālu sporta grīdas segumu, lai nodrošinātu sportistiem tik nepieciešamo treniņu bāzi iekštelpās.

Sporta centra lepnums ir novada iedzīvotāju ilgi gaidītais 25 metrus garais peldbaseins ar četriem celiņiem, kā arī speciāls bērnu peldētapmācības baseins. Tam blakus ēkas 1.stāvā izveidota arī ūdens atrakciju un atpūtas zona, kurā pieejams bērnu ūdens atrakciju baseins, ūdens slīdrenes 40 metru garumā, kā arī hidromasāžas un aukstā ūdens baseini. Tāpat iedzīvotājiem būs pieejama sausā un mitrā sauna, tvaika un infrasarkanā pirts, kā arī hidromasāžas dušas.

Daudzfunkcionālā sporta un atpūtas ēka ir savienota ar līdzās esošo Siguldas pilsētas vidusskolas ēku un stadionu, kur izbūvētas jaunas tribīnes ar 200 sēdvietām, kurās skatītāji būs pasargāti no lietus un saules.

Būvniecības laikā veiktas vairākas normatīvajos aktos noteiktās pārbaudes un ekspertīzes ēkas konstrukcijām un sistēmām. Vērienīgākā no pārbaudēm bija ēkas dzelzsbetona pārseguma konstrukciju ekspertīze, kuras laikā uz ēkas starpstāva pārseguma tika novietotas 26 tonnas smaguma, lai pārliecinātos par tā izturību.

Siguldas Sporta centra lielā un bērnu peldētapmācības baseina darba laiks darba dienās būs no plkst.7.00 līdz 8.00 un no plkst.16.00 līdz 23.00, bet brīvdienās un svētku dienās no plkst.8.00 līdz 22.00. Ūdens atrakciju un atpūtas zona darba dienās strādās no plkst.15.00 līdz 22.00, bet brīvdienās un svētku dienās no plkst.9.00 līdz 22.00. Trenažieru zāle būs atvērta katru dienu no plkst.8.00 līdz 22.00.

Plānots, ka drīzumā, piesaistot kvalificētus peldēšanas instruktorus, novada skolēniem pašvaldība nodrošinās bezmaksas peldēt apmācības un peldēšanas stundas, savukārt Siguldas Sporta skolā tiks atvērta interešu izglītības programma peldēšanā.

Siguldas Sporta centrā tiks piedāvātas dažādas atlaižu programmas bērniem, skolēniem, studentiem, senioriem, daudzbērnu ģimenēm un  Siguldas novada iedzīvotājiem ar ID kartēm līdz pat 20%. Siguldas Sporta centra cenrādis pieejams šeit.

Šobrīd tiek plānots, ka svinīgā Siguldas Sporta centra atklāšana notiks 4.maijā, Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā, kad tiks izveidota ieejas mezgla dekoratīvās sienas apdare ar Siguldas zīmola elementiem, kuru iespējams veikt laikapstākļos ar pastāvīgu vidējo diennakts gaisa temperatūru virs 5 grādiem.

Sporta centra būvniecības izmaksas ir vairāk nekā astoņi miljoni eiro, no kuriem 2 918 133 eiro lielu atbalstu būves tapšanā sniegusi Izglītības un zinātnes ministrija, tādējādi veicinot augsto sasniegumu sporta rezultātus Siguldas novadā un Latvijā arī nākotnē.Sporta centra projektēšanu un būvdarbus veica pilnsabiedrība „S.J.U.C.”, kuru  veido SIA „MONUM” un SIA „Uzars Celtniecība”, ēkas projekta autors – SIA „Nams”, meta autors – arhitekts Andris Kokins.

x

Nosūtīt ziņu