Water icon 28

Siguldas Sporta centrā šonedēļ notiks pirmās bezmaksas sporta nodarbības

12.07.2017

Lai sekmētu iedzīvotāju aktīvu un veselīgu dzīvesveidu, Siguldas Sporta centrs un Fischer Slēpošanas centrs laika periodā no š.g. jūlija līdz 2019. gada decembrim piedāvās bezmaksas nodarbības Siguldas novada iedzīvotājiem Eiropas Sociālā fonda projekta Nr.9.2.4.2/16/I/018 „Esi vesels Siguldas novadā!” ietvaros.

Ceturtdien, 13.jūlijā plkst.20.00 norisināsies pirmais izturības un koordinācijas treniņš sertificētas treneres Anitas Baumanes vadībā. Uz nodarbību interesentiem lūgums iepriekš pieteikties, jo inventārs uz zāles ietilpība paredzēta līdz 20 apmeklētājiem.

Savukārt, sestdien, 15.jūlijā plkst.9.00 norisināsies pirmā ciguna veselības vingrošanas nodarbība brīvā dabā sertificētas ciguna instruktores, fitnesa treneres, veselības sporta speciālistes Fanijas Šitcas vadībā.

A.Baumanes vadītie izturības un koordinācijas treniņi ir jauktas intensitātes nodarbība ķermeņa formas veidošanai, spēka izturības attīstīšanai un muskulatūras tonizēšanai. Nodarbības laikā tiek izmantoti stepa soli un hanteles, savukārt uz paklājiem tiek izpildīti vingrojumi ķermeņa problēmzonām. Nodarbības noslēguma daļā tiek izpildīti stiepšanās vingrojumi. Nodarbība piemērota cilvēkiem ar dažādiem fiziskās sagatavotības līmeņiem.

F.Šitcas vadītās ciguna nodarbības ir sena Austrumu veselības uzturēšanas sistēma, kas ļauj cilvēkam saviem spēkiem tikt vaļā no slimībām, atveseļoties un stiprināt veselību. Veselības sporta speciālisti iesaka ciguna nodarbības daudzos gadījumos, kad nepieciešams uzlabot veselību pacientiem ar hroniskām kaitēm un veselības traucējumiem, kā, piemēram, veģetatīvās distonijas un miega traucējumu gadījumā, balsta un kustību aparāta slimniekiem, pacientiem ar lieko svaru un senioriem.

Nodarbībās tiks praktizēta atveseļojošā saulainā ciguna sistēma, kuras autors ir Austrumu medicīnas speciālists Igors Kudrjavcevs. Tā ietver klasiskā ciguna paņēmienus, kas apvienojumā ar jaunākajām medicīnas atziņām ļauj pārvaldīt apziņu un ķermeni, izmantojot kustības, elpošanu un domāšanu, tādējādi nodrošinot brīvu enerģijas plūsmu, labu veselību un pašsajūtu.

Uz nodarbībām laipni ir aicināts ikviens interesents, kurš vēlas savu brīvo laiku pavadīt aktīvi un sniegt ieguldījumu savā veselībā. Pulcēšanās nodarbībām Siguldas Sporta centrā pie klientu apkalpošanas speciālistiem, atkarībā no laika apstākļiem, nodarbības notiks brīvā dabā (cigun) vai telpās.

Iepriekšēja pieteikšanās uz nodarbībām Siguldas Sporta centrā, pa tālruņiem 25448860 un 67973111 vai e-pastu sportacentrs@sigulda.lv

sigulda_nodarbibas_jpg.jpg (441,49 KB)

 

 


 

 

x

Nosūtīt ziņu