Water icon 28

Septembrī Siguldā darbu sāks Peldētapmācības skola

09.08.2018

Lai uzlabotu bērnu un pieaugušo peldētprasmi, drošību uz ūdens, kā arī veicinātu veselīgu un aktīvu dzivesveidu novada iedzīvotāju vidū, septembrī Siguldas Sporta centrā darbu sāks Peldētapmācības skola, kuras nodarbībās varēs piedalīties gan bērni, gan pieaugušie.

Peldētapmācības skola piedāvās nodarbības dažādām vecuma grupām, sākot jau ar zīdaiņiem no 6 mēnešu vecuma līdz pat jauniešu un pieaugušo vecumam. Zīdaiņiem vecumā no 6 līdz 12 mēnešiem viss nepieciešamais šim attīstības posmam tiks nodrošināts peldētapmācības grupiņā „Kurkulīši”, savukārt bērniem vecumā no 1 līdz 2 gadiem būs iespēja apgūt pirmās peldētprasmes peldētapmācības grupiņā „Vardītes”. Šīs nodarbības mazuļiem stimulē refleksu attīstību un mentālo attīstību, savukārt aktīvākajiem samazina paaugstināto muskuļu tonusu.

Bērniem vecumā no 3 līdz 4 gadiem tiks nodrošinātas peldētapmācības nodarbības grupiņā „Grundulīši”, pirmsskolas vecuma bērniem, vecuma posmā no 5 līdz 7 gadiem peldētapmācības nodarbības grupiņā „Asarīši”, skolas vecuma bērniem no 7 līdz 10 gadi peldētapmācības grupiņā „Sami”, savukārt bērniem vecumā no 11 līdz 14 gadiem peldētapmācības grupiņā „Delfīni”. Nodarbības notiks deviņus mēnešus (35 nodarbības), Lielajā vai Mazajā peldbaseinā, atkarībā no peldētapmācības grupas vecuma un peldētprasmēm. Būs iespēja apgūt arī peldētprasmes jauniešiem no 15 gadiem un pieaugušajiem. Nodarbības notiks trīs mēnešus (10 nodarbības). Peldētapmācību nodarbības zīdaiņiem un bērniem vecumā no 6 mēnešiem līdz 4 gadiem notiek ar vecāku līdzdalību.

Peldētapmācības programmas izstrādātas tā, lai audzēkņi apgūtu drošas un tehniski pareizas iemaņas peldētprasmē un līdz ar to uzlabotu savas vispārējās fiziskās īpašības un veselību. Peldēšana veicina norūdīšanos, nostiprina muskulatūru, uzlabo stāju un vispārējo pašsajūtu, turklāt šī nodarbošanās ir saudzīga organismam.

Katram audzēknim beidzot apmācības konkrētajā peldētapmācības grupā tiks piešķirts diploms un vērtējums no peldēšanas trenera, ka audzēknis ir gatavs apmeklēt nākamo peldētapmācības grupu un sasniegt nākamo peldētprasmju līmeni. Šī būs lieliska iespēja redzēt kā bērni peldētprasmēs izaug no maziem „kurkulīšiem” līdz peldēšanas lietpratējiem „delfīniem”.

Lai uzzinātu vairāk par peldētapmācību un peldēšanas labvēlīgo ietekmi, interesenti aicināti apmeklēt informatīvu semināru 23.augustā plkst.19.30 Siguldas Sporta centrā. Semināru ievadīs fizioterapeite Linda Līce ar īsu lekciju par peldēšanas labvēlīgo ietekmi uz cilvēka organismu visās vecuma grupās. Seminārā būs iespēja uzzināt par Peldētapmācības skolas nodarbībām, grafikiem un cenām. Peldētapmācības treneri iepazīstinās ar sevi un pastāstīs kādas peldētprasmes, peldēšanas veidus un stilus katrā vecuma grupā bērns varēs apgūt. Būs iespēja uzreiz pēc pasākuma rezervēt vietu grupās, jo apmeklētāju skaits grupās būs ierobežots.

x

Nosūtīt ziņu