Water icon 28

No 24. līdz 30.septembrim Siguldā norisināsies rudens Veselības un sporta nedēļa

19.09.2018

Sigulda ir aizraujoša vieta, kurā, veicinot iedzīvotāju fizisko aktivitāti, ik gadu norisinās treniņsacensības vairākos posmos skriešanā, riteņbraukšanā, skrituļslidošanā un distanču slēpošanā bērniem un jauniešiem, kā arī bezmaksas sporta nodarbības dažādām auditorijām, lai uzlabotu ikviena dalībnieka veselību un fizisko sagatavotību. Siguldas sportisko garu apliecina arī tas, ka Siguldas pilsētas vidusskolā šajā mācību gadā mācības 1.klasē uzsākusi jau ceturtā sporta klase, lai Sigulda arī turpmāk būtu Latvijas olimpiešu kalve.

Lai turpinātu pilnveidot veselīgu un aktīvu dzīvesveidu, Siguldas novada pašvaldība divas reizes gadā, aprīlī un septembrī, organizē Veselības un sporta nedēļu. Šoruden tā norisināsies no 24. līdz 30.septembrim, kad sportiskās aktivitātēs, praktiskās nodarbībās un lekcijās visas nedēļas garumā aicināts piedalīties ikviens veselīga dzīvesveida entuziasts.

Veselības un sporta nedēļas laikā interesenti bez maksas varēs piedalīties garo distanču skrējējas Anitas Siliņas (Kažemākas) lekcijā un nodarbībā „Kā sevi motivēt?”, izaugsmes trenera un kouča Mārtiņa Vecvanaga lekcijā „Pozitīvās domāšanas slazdi”, jaunā rakstnieka un mākoņskrējēja Mārtiņa Zvīdriņa lekcijā „Mākoņkilometru tirgotājs – kā apskriet apkārt vulkānam?”, spēka un izturības treniņā kopā ar treneri Andreju Filipovu, kurā par mūziku rūpēsies dīdžejs Egons Reiters, kā arī apmeklēt „Lancome” nacionālās grima mākslinieces Baltijas valstīs Ditas Graudas meistarklasi „Izskaties labi, jūties labi. Grima ABC jaunietēm un sievietēm” un piedalīties daudzās citās aizraujošās un izglītojošās nodarbībās kopā ar nozaru speciālistiem. Siguldas novada iedzīvotājiem būs iespēja apmeklēt bezmaksas kāju vēnu skrīningu, pēdu datordiagnostiku, veikt D vitamīna mērījumus, elektrokardiogrammu un ehokardiogrammu, cukura, holesterīna, hemoglobīna un citus mērījumus, kā arī saņemt dermatologa un neirologa konsultācijas.

Kopumā Veselības un sporta nedēļas laikā būs iespēja piedalīties 26 sporta nodarbībās un 24 izglītojošās lekcijās, aktivitātēs jauniešiem un senioriem, bērniem un vecākiem, kā arī piedalīties pārgājienos, velobraucienos un orientēšanās izaicinājumā.

Detalizēta informācija un pilna nedēļas programma pieejama Siguldas novada pašvaldības Facebook kontā un tīmekļa vietnē www.sigulda.lv.


x

Nosūtīt ziņu