Water icon 28

Siguldas Sporta centrā pieejami sporta diagnostikas pakalpojumi

10.04.2019

Kopš aprīļa Siguldas Sporta centrā ir pieejami sporta diagnostikas pakalpojumi, kas ikvienam aktīva un sportiska dzīvesveida piekritējam dos iespēju izvērtēt savu veselības stāvokli un fizisko sagatavotību.

Sporta diagnostikas pakalpojumi sevī ietvers slodzes testus, kuru laikā sporta ārsts veiks padziļinātu sirds un elpošanas sistēmas pārbaudi, noteiks fizisko sagatavotību, kā arī ieteiks optimālu fizisko slodzi. Slodzes testi tiks veikti uz slīdceliņa   H/P/Cosmos  vai uz veloergometra   Monark, sekojot sirdsdarbībai, veicot izelpas analīzi un nosakot laktāta līmeni asinīs, savukārt kāju muskuļu spēku varēs noteikt uz vertikālā lēciena platformas   Hur.  Šāda veida pārbaudes ir ieteicamas ikvienam, kurš vēlas uzsākt sportot un vēl neapzinās savu slodzes noturību, kā arī pieredzējušiem sportistiem, kuri regulāri piedalās sacensībās un vēlas labāk iepazīt sava organisma iespējas un uzlabot treniņprocesa kvalitāti. Īpaši ieteicamas šādas pārbaudes ir bērniem un jauniešiem, kuri intensīvi trenējas ikdienā – slodzes testos varēs noteikt bērna organisma gatavību treniņu procesam vai identificēt agrīnas problēmas, kuru dēļ nav vēlams izvēlēties konkrētu sporta veidu.

Savukārt fizioterapijas kabinetā ikvienam interesentam būs pieejamas sertificēta fizioterapeita un uztura speciālista konsultācijas. Fizioterapeits konsultācijas laikā izveidos veselības veicināšanas plānu, nozīmēs ārstēšanas kursu un, nepieciešamības gadījumā, piedāvās teipošanu, masāžas, manuālās terapijas un muskuļu relaksācijas tehnikas, kā arī ārstniecisko vingrošanu, bet uztura speciāliste sniegs konsultācijas tiem, kam rūp savs veselības stāvoklis, un noteiks ķermeņa kompozīcijas analīzi ar ķermeņa masas analizatoru   Tanita, kā arī konsultēs tos, kuri vēlas samazināt vai palielināt svaru veselīgā veidā, koriģējot ēdienkarti un veicot atbilstošas fiziskās aktivitātes.

Sporta diagnostikas pakalpojumu cenrādis pieejams  šeit.

Pieteikties uz slodzes testiem un fizioterapeita pakalpojumiem iespējams, zvanot uz tālruņa numuru 29241115, bet pie uztura speciālista – zvanot uz tālruņa numuru 27700250.

x

Nosūtīt ziņu