8

"S!-Fischer Ziemas skolēnu čempionāts 2020" šoziem noslēdzas jau pēc pirmā posma

03.03.2020

Š. g. 6. martā paredzētais S!-Fischer Ziemas skolēnu čempionāta otrais posms ir atcelts, kas nozīmē, ka čempionāts tiek noslēgts jau pēc viena posma. Tas skaidrojams ar silto ziemu un nepietiekamu sniega daudzumu, lai nodrošinātu kvalitatīvu sacensību otro posmu.

Neskatoties uz to, čempionāts jau vienā posmā pulcēja vairāk Latvijas skolas nekā iepriekšējās ziemas sezonās, kas liecina par sacensību izaugsmi, kā arī par distanču slēpošanas popularitāti skolu audzēkņu vidū. Atgādinām, ka sacensību pirmajā posmā, kas notika š. g. 21. februārī, Fischer Slēpošanas centrā, piedalījās 184 skolēni no 34 Latvijas skolām. Siguldas novadu pārstāvēja Siguldas Valsts ģimnāzija, Laurenču sākumskola, Siguldas 1. pamatskola un Siguldas pilsētas vidusskola.

Kā katru gadu, Latvijas vispārizglītojošās skolas čempionātā cīnījās par galveno balvu no Fischer Latvia – 1500.00 EUR dāvanu karti distanču slēpošanas inventāra iegādei. Saskaņā ar skolu kopvērtējuma rezultātiem pēc pirmā posma, galveno balvu saņem Madonas Valsts ģimnāzija, nedaudz mazāk punktus saņem Laurenču sākumskola, kas izcīna godpilno otro vietu. Trešo vietu ieguvusi Madonas pilsētas vidusskola, ceturto vietu Siguldas Valsts ģimnāzija un piekto Lejasciema vidusskola. Apsveicam skolas ar rezultātiem un gaidīsim visus dalībniekus arī nākamajā ziemas sezonā, lai cīnītos par distanču slēpošanas inventāru savai skolai no Fischer Latvia.

S!-Fischer Ziemas skolēnu čempionāta 2020 uzvarētāju apbalvošana notiks nākošā gada čempionāta pirmajā posmā. 

Visi skolu rezultāti pieejami šeit. 

S!-Fischer Ziemas skolēnu čempionāts ir distanču slēpošanas sacensību seriāls Latvijas skolu jaunatnei, ko organizē Fischer Slēpošanas centrs ar Siguldas novada pašvaldības atbalstu. Sacensību ideja radusies Siguldā, kur čempionāts ik ziemu tiek organizēts kopš 2015.gada, ik ziemu piesaistot arvien vairāk skolas un skolēnus no visas Latvijas. Pasākuma mērķis ir popularizēt distanču slēpošanas sporta veidu skolēnu vidū, nosakot spēcīgākās vispārizglītojošās Latvijas skolas distanču slēpošanā, kā arī veicināt lietderīgu un aktīvu brīvā laika pavadīšanu skolēnu vidū. Šogad sacensību seriāla organizēšanā tika piesaistītas arī Cēsu novada pašvaldība un Pļaviņu novada pašvaldība, lai divus no četriem sacensību posmiem noturētu Slēpošanas un biatlona centrā "Cēsis" un Slēpošanas, biatlona sporta bāzē „Jankas – Jaujas”.

S!–Fischer ziemas skolēnu čempionāts 2020 nebūtu iespējams bez sadarbības ar Biedrību A2 un Fischer Latvia, kā arī bez citiem atbalstītājiem: Latvijas Slēpošanas federācija, KG Latvija, SIA “Rāmkalni Nordeco”, z/s Pīlādži, Piedzīvojumu parks Tarzāns, Kino Lora, POLIGON #1 Lāzertags un Maiznīca “Flora”.

 

Sacensību laikā tika veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video tika izvietoti tīmekļa vietnē  www.siguldassports.lv un sporta bāžu kontos sociālajā tīklā Facebook un Instagram. Datu apstrādes nolūks – sabiedrības informēšana un veselīga dzīvesveida veicināšana.  Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt  www.siguldassports.lv/lv/privatuma_politika/  vai iepazīstoties ar to klātienē Siguldas Sporta servisa klientu apkalpošanas vietās.

x

Nosūtīt ziņu