7

Šonedēļ notiks S!-Velo 2022 un S!-Skate 2022 pirmie posmi

13.06.2022

Ceturtdien, 16. jūnijā, no plkst. 18.00 līdz 19.30 Fischer slēpošanas centrā tiks dots starts S!-Velo 2022 sacensību pirmajam posmam, savukārt sestdien, 18. jūnijā, plkst. 10.00 tiks dots starts S!-Skate 2022 pirmajam posmam, kura ietvaros šogad pirmo reizi notiks arī Latvijas čempionāts skrituļslidošanā 5 km distancē.

S!-Velo 2022 riteņbraukšanas sacensības kopumā plānotas divos posmos, kurā otrais posms paredzēts 25. augustā. Sacensībās būs iespēja piedalīties 22 dalībnieku grupās, sākot no pavisam maziem sportotājiem dipu – dapu grupā, kurā startē meitenes un zēni ar skrejriteņiem, līdz pat profesionāliem riteņbraucējiem ar ilggadēju pieredzi.

Ikgadējās “S!-Skate 2022” skrituļslidošanas un rollerslēpošanas sacensības šogad plānotas arī divos posmos - pirmais posms plānots jau 18. jūnijā un tā ietvaros pirmo  reizi norisināsies arī Latvijas čempionāta posms skrituļslidošanā 5 km distancē ar intervālu startu. Tas nozīmē, ka sestdien Fischer slēpošanas centrā būs iespēja sacensties gan amatieriem, gan profesionāļiem, pulcējot plašu skrituļslidotāju un rollerslēpotāju saimi. Otrais sacensību posms notiks 18. augustā ar šķēršļu un veiklības distanci, kas ir jaunums un notiks pirmo reizi šo sacensību vēsturē. Šķēršļu un veiklības vingrinājumi ir nozīmīgs elements treniņu procesā, palīdz apgūt skrituļslidošanas tehniku, kas šoreiz tiks pārbaudīta arī sacensību režīmā. Sacensībās aicināti piedalīties gan bērni, gan pieaugušie, kuri ir apguvuši skrituļslidošanas un rollerslēpošanas iemaņas. Dalībnieki varēs startēt 28 skrituļslidotāju grupās un 4 rollerslēpotāju grupās, ņemot vērā vecuma un meistarības līmeni.

Sacensību nolikums un reģistrācija.

Reģistrējoties tiešsaistē, sacensību dalības maksa par izdevīgāku cenu. Siguldas novada iedzīvotāja ID karšu īpašniekiem dalībai sacensībās – 10% atlaide. Sacensību noslēgumā visi dalībnieki, kas būs piedalījušies abos posmos, otrā posma apbalvošanā, piedalīsies loterijā.

Abas sacensības atbalsta Siguldas novada pašvaldība, Fischer Latvia, Vauhti Wax Technologies, One way, Mangaļi, Muesli Graci, Rāmkalni, Herkuless, Floras maiznīca, Poligon-1, Escape Town, Siguldas dizains un Misters Biskvīts.

x

Nosūtīt ziņu