6

Teju 200 skolēni sacenšas „S!-Fischer ziemas skolēnu slēpošanas čempionāta” otrajā posmā

01.02.2019

Piektdien, 1.februārī Fischer Slēpošanas centrā tika aizvadīts otrais „S!-Fischer ziemas skolēnu slēpošanas čempionāta” 2019. gada posms, kurā dalībniekiem bija sevi jāpierāda slēpojot klasiskajā stilā. Atkarībā no vecuma grupas, jaunieši startēja no 800 metriem līdz pat 4,8 kilometriem garās distancēs ar individuālu startu. No 30 godalgotajām vietām, dažādās vecuma grupās, 10 izcīnīja Siguldas novada skolēni.

Izcilus un ļoti labus rezultātus uzrādīja Laurenču sākumskolas un Siguldas Valsts ģimnāzijas audzēkņi, bet viņiem uz papēžiem min skolēni no Madonas Valsts ģimnāzijas. Sacensību seriālā skolēni sacenšas par sacensību kopvērtējuma galveno balvu – dāvanu karti 1500 eiro apmērā slēpošanas inventāra iegādei no Fischer Latvia. Sacensību mērķis ir popularizēt distanču slēpošanas sporta veidu skolēnu vidū, nosakot spēcīgākās vispārizglītojošās Latvijas skolas distanču slēpošanā, kā arī veicināt lietderīgu un aktīvu brīvā laika pavadīšanu skolēnu vidū.

Nākamais „S!- Fischer ziemas skolēnu slēpošanas čempionāta” posms notiks 22. februārī. Dalībniekiem būs jāmērojas spēkiem šķēršļu un veiklības distancē, jāparāda sava fiziskā sagatavotība un koordinācija, pārvarot „līklocīti”, „labirintu”, slaloma nobraucienus gan lejup, gan augšup, slēpošanu atmuguriski, kā arī „mogulu” jeb sniega pumpas un citus šķēršļus. Šādus elementus mēdz izmantot distanču slēpošanas treniņu procesos un šāda veida sacensības gūst aizvien lielāku popularitāti jauno slēpotāju vidū gan pasaulē, gan tepat pie mūsu ziemeļu kaimiņiem Igaunijā, jo tās attīsta jauno distanču slēpotāju koordināciju, slēpošanas tehniku un veiklību.

Sacensības organizē  Fischer Slēpošanas centrs sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldību un Fischer Latvija. Sacensību norisi atbalsta - „Maplus” slēpju smēri, Biedrība „A2”, Biedrība „Siguldas maratona klubs & Siguldas Takas”, SIA „Rāmkalni Nordeco”, AS „Hanzas maiznīca”, Z/S „Pīlādži”, KGG Latvija, Piedzīvojumu parks „Tarzāns”.

Sacensību laikā var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti tīmekļa vietnē www.siguldassports.lv un sporta bāžu kontos sociālajā tīklā Facebook un Instagram. Datu apstrādes nolūks – sabiedrības informēšana un veselīga dzīvesveida veicināšana. Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt www.siguldassports.lv/lv/privatuma_politika/ vai iepazīstoties ar to klātienē Siguldas Sporta servisa klientu apkalpošanas vietās.

x

Nosūtīt ziņu