Water icon 28

Pasaules līmeņa sportisti no 24 valstīm kaldina sporta sasniegumus Siguldā

18.12.2019

Siguldas Sporta centrs otrajā darbības gadā ir kļuvis par vienu no treniņu bāzes vietām pasaules līmeņa sportistiem skeletonā, bobslejā un kamaniņu sportā. 2019. gadā Siguldā tika uzņemti augsta ranga sportisti renes sporta veidos kopā no 24 pasaules valstīm – ASV, Austrija, Šveice, Krievija, Ukraina, Lielbritānija, Francija, Itālija, Kanāda, Vācija, Ķīna, Koreja, Polija, Rumānija u.c. Šogad Siguldas Sporta centrs uzņēmis 74 komandas ar 528 sportistiem, no kuriem 19% bija skeletonisti, 40% – bobslejisti un 41% – kamaniņu sporta braucēji. Infrastruktūru vienlaicīgi izmantoja līdz pat piecām ārvalstu komandām.

Siguldas Sporta centru apmeklējuši tādi starptautiski atpazīstami sportisti kā Korejas skeletona izlase ar olimpisko čempionu Sunbin Juns, Vācijas bobsleja izlase ar vienu no labākajiem tās pilotiem Frančesko Frīdrihu, Krievijas skeletona izlase ar Ņikitu Tregubovu un Aleksandru Tretjakovu, Krievijas bobsleja izlase ar Aleksandru Kasjanovu, kā arī Šveices bobsleja izlase, kuras treneris ir viens no visu laiku izcilākajiem bobsleja pilotiem vācietis Kristofs Langens. Pasaules līmeņa sportistu klātbūtne Siguldā skaidrojama ar Siguldas bobsleja un kamaniņu trases starptautisko atpazīstamību un sacensību grafiku, un Siguldas Sporta centra piemēroto infrastruktūru kvalitatīvu treniņprocesu nodrošināšanai visa gada garumā.

2019. gadā Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē norisinājās tādas sacensības kā Pasaules kauss kamaniņu sportā, Eiropas kauss skeletonā un bobsleja divniekos, kā arī IBSF Eiropas junioru čempionāts skeletonā un bobslejā. Savukārt 2020. gada janvāra beigās Siguldā notiks Pasaules kausa posms un sprinta kausa posms kamaniņu sportā, bet februārī Eiropas čempionāts skeletonā un bobslejā divniekiem gan sievietēm, gan vīriešiem.

Siguldas Sporta centrs ir pastāvīga sporta bāze arī  Latvijas sportistiem – bobsleja, skeletona un kamaniņu sporta nacionālām, jauniešu un junioru izlasēm, kas nes un nākotnē nesīs Latvijas vārdu pasaulē, izcīnot olimpiskās medaļas un godalgotas vietas pasaules līmeņa sacensībās. Daudzi no tiem, arī siguldieši - Martins un Tomass Dukuri, Andris un Juris Šici, Jānis Strenga, Endija Tērauda, Krists Netlaus, Mārtiņš Muižnieks, Artūrs Dārznieks, Inārs Kivlenieks, Kristens Rozītis, Ulla Zirne u.c. – regulāri aizvada treniņus Siguldas Sporta centrā. Šeit profesionālajiem sportistiem iekārtota atsevišķa smagatlētikas zona ar pasaules līmeņa aprīkojumu  spēka un funkcionālajiem treniņiem. Pieejama arī moderna spēka zāle ar vairāk nekā 40 trenažieriem spēka un kardio treniņiem un 100 metrus garš, Starptautiskās vieglatlētikas federācijas standartiem atbilstošs, skrejceliņš ar sešiem celiņiem iekštelpās, lai nodrošinātu sportistiem tik nepieciešamo treniņu bāzi visa gada garumā un neatkarīgi no laika apstākļiem ārā.

Siguldas Sporta centrs tika atklāts 2017. gada aprīlī, un tas ir veidots kā mūsdienīgs un daudzfunkcionāls sporta centrs, kas apvieno divus peldbaseinus, ūdens atrakciju parku, 100 m skrejceliņu, spēka un smagatlētikas zāles, sporta spēļu zāli un grupu nodarbību zāles.

sportisti_inforgrafika.png (808,85 KB)

 

 

x

Nosūtīt ziņu