Water icon 28

Siguldas novada un Siguldas badmintona kluba atklātais čempionāts badmintonā

27.12.2019

28. un 29. decembrī Siguldas Sporta centrā notiks tradicionālais YONEX Siguldas novada un Siguldas badmintona kluba atklātais starptautiskais čempionāts badmintonā, kuru jau daudzus gadus organizē Siguldas badmintona klubs sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldību, un kurā piedalīsies spēcīgākie Latvijas spēlētāji, kā arī viesi no Igaunijas, Somijas, Krievijas, Lietuvas un Zviedrijas. Iepriekšējos turnīros startējuši daudzi Latvijas un kaimiņvalstu labākie spēlētāji, kuri veiksmīgi piedalījušies arī augstākā līmeņa pasaules badmintona sacensībās, tajā skaitā olimpiskajās spēlēs.

Sestdien, 28.decembrī, notiks vienspēļu un dubultspēļu turnīri vīriešiem un sievietēm, kā arī jauktās dubultspēles A grupā, bet svētdien, 29.decembrī, par medaļām cīnīsies mazāk pieredzējušie spēlētāji B un C grupās. Jāpiebilst, ka šī turnīra rezultāti tiks rēķināti XI YONEX LABL sacensību kopvērtējumā.

Sacensību sākums abās dienās plkst. 10.00, norises vieta – Siguldas Sporta centrs, Ata Kronvalda ielā 7a.

Zīmīgi, ka tieši 1978.gada 29.decembrī Siguldā notika pirmais badmintona treniņš, kurā trenera Ineša Dekšņa vadībā piedalījās Ainārs Gureckis un Jānis Zilvers.

Šo gadu laikā Siguldā izaugušas vairākas lielisku badmintonistu paaudzes, ar šo aizraujošo spēli iepazinušies simtiem bērnu, jauniešu un pieaugušo, labākie spēlētāji ir pārstāvējuši Latvijas valsts izlasi pasaules, Eiropas un Baltijas čempionātos, ir izcīnītas neskaitāmas medaļas Latvijas individuālajās, komandu un jauniešu meistarsacīkstēs.

1997.gadā tika dibināts Siguldas badmintona klubs, kas kļuvis par vadošo klubu valstī. Kopš 2003.gada badmintona attīstība pilsētā un novadā cieši saistīta ar Siguldas Sporta skolu, kurā tika atvērta profesionālās ievirzes badmintona apmācības programma bērniem un jauniešiem. Tāpat tradicionāli novada iedzīvotājiem ir iespēja apmeklēt badmintona nodarbības hobija līmenī.

x

Nosūtīt ziņu