Water icon 28

Siguldas Sporta centrā jauna bezmaksas grupu nodarbība jauniešiem sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldības Sociālo dienestu

25.07.2022

Sākoties jaunajam Eiropas Sociālā projekta bezmaksas nodarbību ciklam no augusta līdz oktobrim, tiks piedāvāta jauna grupu nodarbība Spēka zālē jauniešiem ar Sociālā dienesta atzinumu vai izziņu vecumā no 12 līdz 18 gadiem.

Lai gan vairums jauniešu teic, ka fiziskās aktivitātes uzdzen nogurumu un nespēku, ir tieši otrādāk – rodas jauna enerģija un vēlme darīt darbus. Tāpat tās var uzlabot psiholoģisko labsajūtu un samazināt stresu un nemieru, depresijas un vientulības sajūtas. Laba mentālā veselība jauniešiem dod gan labu iekšējo sajūtu par sevi un citiem, gan spēju viegli tikt galā ar problēmām, neveiksmēm un dzīves sliktajiem notikumiem. Tāpat kā fizisko veselību ietekmē un apdraud vīrusi vai slimības, tā mentālo veselību ietekmē stress.


Galvenās veselību veicinošās fiziskās aktivitātes ir vienkāršas un jau pierastas darbības, bet galvenie šķēršļi, kas kavē arī jauniešus būt fiziski aktīviem, ir izmaksas un izpratnes trūkums par fizisko aktivitāšu veikšanu (nav personas, kura jaunieti iemāca sportot pareizi).  

Covid-19 pandēmijas situācija ir būtiski saasinājusi jauniešu mentālās veselības pasliktināšanos, ko ietekmējuši noteiktie ierobežojumi. Jauniešu psihoemocionālais slogs, kas radies attālināto mācību un sociālās izolācijas dēļ, atstājis būtiskas sekas uz mentālās veselības stāvokli. Šī iemesla dēļ jauniešiem ir svarīgi pievērst pastiprinātu uzmanību.

Nodarbības plānotas divas reizes mēnesī, sestdienās - 6. un 20. augustā, 3. un 17. septembrī un 8. un 22. oktobrī plkst. 14.00. Nodarbības notiks kopā ar Spēka zāles instruktoru, kurš apmācīs jauniešus kā pareizi izmantot trenažierus un izveidot savu treniņprogrammu. Lai piedalītos nodarbībās būs jāuzrāda Siguldas novada pašvaldības Sociālā dienesta atzinums vai izziņa. Obligāta pieteikšanās, zvanot uz tālruni 25448860.

 

Nodarbības tiek organizētas Eiropas Sociālā fonda projekta Nr. 9.2.4.2/16/I/018 "Esi vesels Siguldas novadā!" ietvaros.

x

Nosūtīt ziņu