6

Aizvadīts trešais S-Fischer skolēnu čempionāta posms distanču slēpošanā.

13.02.2017

Piektdien, 10.februārī, Fischer Slēpošanas centrā norisinājās „S! - FISCHER Ziemas skolēnu čempionāta” trešais posms.

Trešajā posmā distances bija jāslēpo klasiskajā stilā un desmit vecuma grupās startēja nedaudz mazāk dalībnieku nekā citas reizes – 142 slēpotāji. Taču tas nemazināja spraigumu cīņā par uzvaru, jo dažās grupās uzvarētāju un otrās vietas ieguvēju šķīra tikai pussekunde. Arī šīs sacensības pulcēja slēpotājus no gandrīz visiem Latvijas reģioniem: Vidzemes, Kurzemes, Latgales un Rīgas reģiona.

Paši jaunākie S un V10 grupas pārstāvji (2006. dzimšanas gads un jaunāki) kā ierasts sacentās klasiskajā stilā, savukārt pārējām četrām puišu un četrām meiteņu grupām klasika tāpat kā pagājušajā sezonā trešajā posmā bija pirmo un vienīgo reizi. Ietekmējoties un pasaules kausa posmos redzētā un cenšoties sasniegt pēc iespējas labāku rezultātu, daži slēpotāji piedalījās ar slidsoļa slēpēm, veicot visu distanci tikai stumjoties. To vispiemērotāk bija veikt tām trim grupām, kas slēpoja 600 m, kas bija tikai pa līdzenumu.

Puišiem V18 grupā (1998./1999.gadā dzimušie) otro posmu pēc kārtas diezgan stabili pirmais  4,8km distancē bija siguldietis Kristaps Kārkliņš, tiekot pie trešās godalgas šajā sezonā. Lai arī otrās vietas ieguvējam Linardam Cvetkovam visu distanci pāris sekundes aizmugurē atradās madonietis Toms Zvirgzdiņš, finišā piekāpjoties par 11 sekundēm, tomēr to nevar salīdzināt ar Pļaviņa, Avotiņa un Cīruļa cīņu par otro vietu pagājušā posmā, kad visus trīs madoniešus 4,8km šķīra tikai pussekunde! Tuvāk nekā citas reizes trijniekam bija arī siguldietis Viesturs Veits. Tāpat kā K.Kārkliņam arī meitenēm otro posmu pēc kārtas stabila pirmā vieta 3,6 km distancē tika rīdziniecei Paulai Bergfeldei, bet šoreiz līdzīgajā cīņā par otro vietu starp Karīnu Pētersoni un Madaru Zaķi, otrajā vietā ierindojās madoniete Pētersone.

Viena no interesantākajām cīņām bija puišiem V16 grupā (2000./2001.gadā dzimušie) 3,6 km distancē. Pirmo reizi pirmo vietu ieguva talsinieks Renārs Birkentāls, tādējādi jau trešo posmu pēc kārtas šajā vecuma grupa bija cits uzvarētājs. Tikmēr pēc divām piektajām vietām pirmo reizi šosezon uz pjedestāla kāpa otrās vietas ieguvējs Jēkabs Vītols no Siguldas. Līdzīgi kā janvāra beigās ar ātrāko laiku pirmajā aplī sāka un turpinājumā pamazām krita zemāk Niks Saulītis, taču šoreiz madonietis bez godalgas nepalika, nosargājot trešo pozīciju, kaut arī tuvojās gan talsinieks Aksels Bresme, gan arī madonieši – pagājušā posma uzvarētājs Kalvis Krīgers un sprinta otrās ietas ieguvējs Ilvars Bisenieks. Meitenēm 3,6 km distancē daudz pieticīgākā konkurencē trešo posmu pēc kārtas pārliecinoši uzvarēja madoniete Elizabete Paura, kamēr cīņā par otro vietu, atstājot Tīnu Nagli trešo un pirmo reizi šosezon, tiekot trijniekā, otro vietu ieguva Ramona Pētersone, nodrošinot visu goda pjedestālu ar madonietēm.

V14 grupa (2002./2003.gadā dzimušie) 2,4 km distancē kā parasti nepārspēts palika grupas līderis Uvis Akmentiņš no Madonas, bet mājiniekam Sandijam Suhanovam vēlreiz otro vietu neļāva izcīnīt Uģis Beķeris no Kusas pamatskolas, kurš siguldieti apsteidza par vienu sekundi. Vēl viena ceturtā vieta tika Veitu ģimenei, ko nopelnīja Oskars. Meitenēm šoreiz nebija pilns līderu četrinieks, jo nestartēja madoniete Līva Šahno. Trešo vietu šoreiz ieņēma Ērika Jermacāne no Lejasciema vidusskolas. Līdzīgi kā pirms divām nedēļām slidsolī grupas līderu starpā uzvaru svinēja siguldiete Kristīne Brunere, atstājot sprinta uzvarētāju madonieti Kimu Krūmiņu otro.

V12 grupā puišiem (2004./2005.gadā dzimušie) 1,2 km distancē abu līderu Silvestra Švauksta un Riharda Berkolda starpā vēlreiz nedaudz pārāks bija madonietis Silvestrs, kamēr gulbenietim Berkoldam tikai vienu sekundi piekāpās un trešo vietu ieguva Ritvars Raize, kurš pašās beigās no trijnieka izstūma Raineru Upenieku. Meitenēm pēc otrā posma izlaišanas atgriezās un uzvaru 600m izcīnīja favorīte Lība Igaune no Madonas. Viņai tas nācās ļoti spraigā cīņā, jo tikai pussekundi piekāpās cēsniece Estere Volfa, kurai vēlreiz otrā vieta, jo pagājušā posmā viņa piekāpās uzvarētājai Elzai Bleidelei, kurai šoreiz nācās palikt 4.vietā, jo pirmo reizi pēc divām ceturtajām vietām trijniekā iekļuva rīdziniece no Ziepniekkalna Marta Bukša.

Jaunākajā V10 grupā puišiem 600 m distancē pēc divām otrajām vietām pie uzvaras beidzot tika Teikas vidusskolas audzēknis Rihards Radziņš. Progresu nodemonstrēja un pirmo reizi trijniekā ar otro vietu iekļuva siguldietis  Bruno Bilāns, kamēr brāļu Lielbāržu starpā šoreiz virsroku ņēma Daniels, pirmo reizi kāpjot uz pjedestāla un izcīnot trešo vietu ļoti sīvā cīņā ar Artūru Igaviņu un Rūdolfu Raudziņu. Kamēr divus kritienus piedzīvojušais pirmo divu posmu uzvarētājs Dāvis Kalniņš šoreiz samierinājās ar 8.vietu. Nestartējot līderei Lindai Kaparkalējai, pirmo uzvaru sezonā nopelnīja viņas skolas biedrene no Madonas 1.vidusskolas Madara Veckalniņa. Tikmēr pirmo reizi trijniekā iekļuva otrās vietas ieguvēja Evelīna Lazdiņa no Gulbenes, bet otro posmu pēc kārtas trešā, bija vadošā kalnu slēpotāja savā vecuma grupā bija siguldiete Laura Ciagune Laurneču sākumskolas.
Pēdējais – ceturtais sacensību posms plānots 10.martā, kad skolnieki sacentīsies brīvajā stilā ar intervāla startu, savukārt pašas jaunākās grupas sacentīsies klasiskajā stilā.


Sacensību rīkotājs ir Fischer Slēpošanas centrs un Siguldas novada Dome sadarbībā ar Fischer Latvia.


Ivars Bācis, Agnija Lauska
Siguldas Sporta serviss / Fischer Slēpošanas centrs
Tālr. +371  29330235, E-pasts: agnija.lauska@sigulda.lv

 

x

Nosūtīt ziņu