14

Sigulda pulcē spēcīgākos triālistus

27.07.2020

Sestdien, 25.jūlijā, Fischer Slēpošanas centrā notika Latvijas čempionāta 1. posms triālā. Astoņās klasēs kopā uz starta stājās turpat 70 dalībnieku, viņu vidū arī vairāki Igaunijas, Lietuvas un viens Somijas sportists. Spēcīgākās A, C un D klases sportistiem bija trīs reiz jāpieveic 9 posmu pārbaudījumi, kurus bez reljefa grūtībām papildināja arī lietus, kas trasi padarīja vēl sarežģītāk izbraucamu.

Meistarīgākajā A grupā jau pēc pirmā no apļiem vadībā izvirzījās Kristers Einass (Grobiņas MK). Viņš arī sekmīgāk par citiem konkurentiem veica arī otro un trešo sacensību apli un kļuva par sacensību uzvarētāju ar 59 soda punktiem. Saistoša izvērtās cīņa par otro vietu. Beigu beigās tā tika Kasparam Vērniekam (MT Skola), kura kontā 73 soda punkti. Bet trešo vietu A grupā izcīnīja Niks Alksnis (Viking Trial).

C klasē šoreiz uzvarētāja tituls aizceļoja uz Igauniju, ko ieguva Tarmo Pavels (Panter Motorsport). Savukārt D klasē jau sākumā iegūstot vadību un to nosargājot līdz pat finišam, nepārspēts palika Kaspars Kuļikovs (Siguldas Minimoto). Hobby klase sagādāja ne mazums grūtības iesācējiem, taču uzvaru izcīnīja pieredzējušais Igaunijas jaunais sportists Marten Aarma (Panter Motorsport).

Latvijas čempionāta posms pulcēja 40 pašus jaunākos triālistus, kopā 4 bērnu klasēs. Sīva cīņa notika Mini A klasē, kur posmos savāktajos soda punktos meistarīgāks bija rīdzinieks Ernests Robežnieks (AKA Team), bet dēļ kavētā kontrollaika finišā saņēma papildus 19 soda punktus, kas Ernestu atsvieda 4.vietā. Līdz ar to uzvaru izcīnīja siguldietis Inguss Supe (Siguldas Minimoto), aiz sevis atstājot Dāvidu Beinertu (Siguldas Minimoto) otrajā vietā un igauni Sebastian Tuisk (Panter Motorsport) trešajā vietā.

Mini B klasē uzvaru svinēja igauniete Pia Anete Rebane (Panter Motorsport), kopumā apsteidzot 13 puišus savā klasē. No Latvijas sportistiem labākais Adrians Grīnfelds (AGXtreme), izcīnot 3.vietu Mini B klasē.

Mini C klasē uzvara Rodrigo Annuškānam (Siguldas Minimoto) bez soda punktiem. Otrajā un trešajā vietā Renalds Jēkabsons (Agarska TK) un mazais siguldietis Rūdolfs Vilcāns (Siguldas Minimoto), aiz sevis atstājot vēl 13 pašus mazākos triālistus. DipDap klasē uzvar Rūdolfs Zelčs.

Pilni sacensību rezultāti pieejami šeit. 

Sacensību atbalstītāji: Siguldas novada pašvaldība, Prostar LTD SIA, Time2Build, Maiznīca Flora, Siguldas Būvmeistars, Kussh Brewery, Latvijas Motosporta federācija, veikals Motosports, Husqvarna, KaruzO, Gata un Lauras Starcevu ģimene.  

Latvijas atklātā čempionāta otrais un trešais posms notiks 8.un 9.augustā Grobiņā, “Viking Trial” parkā.

Informāciju sagatavoja:
Siguldas Triāla klubs “Minimoto”

x

Nosūtīt ziņu