13

28.septembrī tiks noskaidroti šī gada ātrākie Siguldas velobraucēji

25.09.2017

Fischer Slēpošanas centrā notiks „S!-Velo 2017” sacensību piektais noslēdzošais posms. ,,S!-Velo 2017” ir aizraujošs sacensību seriāls ikvienam riteņbraukšanas entuziastam, kas šīs sezonas pirmajos četros posmos pulcēja ap 700 dalībniekiem.

 

 

Rudens tumšie vakari iestājas ļoti agri, līdz ar to ir pārcelts sacensību reģistrēšanās sākumu uz plkst.17.00 un pirmais sacensību starts tiks dots jau no plkst.17.30 līdz 18.30. Uz noslēdzošo posmu nenotiks iepriekšēja sacensību reģistrācija interneta vietnē un visiem tiem dalībniekiem, kuri ir piedalījušies vismaz vienā no iepriekšējiem posmiem, maksa paliks nemainīga – S6, V6, dipu-dapu grupām 2 eiro, SV8, SV10, SV12, SV14 grupām 4 eiro un SV16, SV junioru, SV elites, SV40, SV OPEN grupām 5 eiro.

Riteņbraukšanas seriāls norisinās jau trešo gadu un sacensību veicamās distances ir sākot no 400 metriem līdz pat 20 kilometriem, atkarībā no sportotāju vecuma. Tiem grupu dalībniekiem, kuriem sacensību trases maršruts vedīs caur mežu, iesakām papildināt savu sporta ekipējumu vai velosipēdu ar lukturīti vai lampiņu, lai braukšana būtu ērta un piemērota arī diennakts tumšajam laikam.

Sacensībās var startēt 22 dalībnieku grupās, sākot no pavisam maziem sportotājiem – dipu-dapu klasē, kurā startē meitenes un zēni ar skrejriteņiem, līdz pat profesionāliem riteņbraucējiem ar ilggadēju pieredzi – 1977.gadā un agrāk dzimušiem sportistiem. Riteņbraucēji var piedalīties arī open jeb atklātajā grupā, kas ir paredzēta dalībniekiem bez lielas sacensību pieredzes.

Plkst.20.00 notiks svinīgā apbalvošanas ceremonija, kurā tiks apbalvoti sezonas kopvērtējuma 1.– 3.vietu ieguvēji visās vecuma grupās ar rīkotāju un atbalstītāju sarūpētiem kausiem un balvām, savukārt balvas par iepriekšējiem posmiem varēs saņemt pie kases. Uz apbalvošanas ceremoniju aicinām arī mūsu draugus un sacensību atbalstītājus – Siguldas novada pašvaldība, biedrība A2, SIA ,,Rāmkalni Nordeco”, SIA ,,Siguldas Saldējums”, SIA ,,Veloprofs”, DabLab un bērnu centrs ,,Kā mājās”.

Sacensību mērķis ir popularizēt velosportu kā iedzīvotājiem pieejamu sporta veidu Siguldas novadā, popularizēt velosipēdu kā videi un cilvēkam draudzīgu transportlīdzekli, kā arī veicināt saturīgu brīvā laika pavadīšanu iedzīvotāju vidū.

x

Nosūtīt ziņu