2

S!-Skate 2022 ietvaros notiks Latvijas čempionāta posms skrituļslidošanā

24.05.2022

Sākoties vasaras sezonai, Fischer slēpošanas centrā iesākas aktīva sacensību un treniņsezona. Neiztikt arī bez tradicionālajām riteņbraukšanas “S!-Velo2022” un skrituļslidošanas un rollerslēpošanas “S!-Skate 2022” sacensībām, kurās šogad gaidāmi vairāki jaunumi. S!-Skate pirmā posma ietvaros notiks arī Latvijas skrituļslidošanas čempionāta posms, rollerslēpotājiem sacensībās būs atsevišķs starts un otrajā posmā dalībniekiem būs jāveic šķēršļu un veiklības distance.

Ikgadējās “S!-Skate 2022” skrituļslidošanas un rollerslēpošanas sacensības šogad plānotas divos posmos - pirmais posms plānots jau 18. jūnijā un tā ietvaros pirmo  reizi norisināsies arī Latvijas čempionāta posms skrituļslidošanā 5 km distancē ar intervālu startu. Tas nozīmē, ka šajā dienā Fischer slēpošanas centrā būs iespēja sacensties gan amatieriem, gan profesionāļiem, pulcējot plašu skrituļslidotāju un rollerslēpotāju saimi. Otrais sacensību posms notiks 18. augustā ar šķēršļu un veiklības distanci, kas ir jaunums un notiks pirmo reizi šo sacensību vēsturē. Šķēršļu un veiklības vingrinājumi ir nozīmīgs elements treniņu procesā, palīdz apgūt skrituļslidošanas tehniku, kas šoreiz tiks pārbaudīta arī sacensību režīmā. Sacensībās aicināti piedalīties gan bērni, gan pieaugušie, kuri ir apguvuši skrituļslidošanas un rollerslēpošanas iemaņas. Dalībnieki varēs startēt 28 skrituļslidotāju grupās un 4 rollerslēpotāju grupās, ņemot vērā vecuma un meistarības līmeni.

Šovasar plānotas arī ģimeniskākās riteņbraukšanas sacensības “S!-Velo 2022”, kas arī notiks divos posmos: pirmais posms plānots jau 16. jūnijā, savukārt otrais 25. augustā. Sacensībās būs iespēja piedalīties 22 dalībnieku grupās, sākot no pavisam maziem sportotājiem dipu – dapu grupā, kurā startē meitenes un zēni ar skrejriteņiem, līdz pat profesionāliem riteņbraucējiem ar ilggadēju pieredzi.

Sacensību informācija, trašu kartes un reģistrācija drīzumā būs pieejama tīmekļa vietnē www.siguldassports.lv

Atgādinām, ka vasaras sezonā turpinās bezmaksas rollerslēpošanas nodarbības, vispārējās fiziskās sagatavotības nodarbības bērniem no 5 līdz 8 gadiem, skrituļslidošanas apmācības gan bērniem, gan pieaugušajiem sadarbībā ar sporta klubu Apex, kā arī aktīvus treniņus pie mums regulāri aizvada Siguldas Sporta skola, sporta klubs Apex, sporta klubs Pantera, Ziemeļpols, Virsotne un sporta klusbs Lidojošais slēpotājs.

Jūnija mēnesī plānoti divi lieli pasākumi Fischer slēpošanas centrā – 1. jūnijā notiks rollerslēpošanas pasākums “Rollertour 2022” posms, savukārt no 4. līdz 6. jūnijam sporta bāze būs starta un finiša vieta Baltijas ultra čempionātam šosejas riteņbraukšanā.

x

Nosūtīt ziņu