4

Atklāts S!-Fischer 2018 Ziemas skolēnu čempionāts

23.01.2018

19.janvārī Fischer Slēpošanas centrā tika atklāts S!-Fischer 2018 Ziemas skolēnu čempionāts. Pirmajā posmā startēja 200 skolēni 10 dažādās vecuma grupās. Skolu interese, bērnu un jauniešu aktīvā dalība pasākumā S!-Fischer Ziemas skolēnu čempionātu ierindo starp ziemas populārākajiem un apmeklētākajiem skolu sporta pasākumiem Latvijā.

Pirmajā posmā dalībniekiem bija intervāla starts un jāveic distance klasiskajā stilā. Jau ceturto gadu pēc kārtas šīs sacensības pulcē slēpotājus no gandrīz visiem Latvijas reģioniem – Vidzemes, Kurzemes, Latgales un Rīgas.
Sacensību mērķis ir popularizēt distanču slēpošanas sporta veidu skolēnu vidū, nosakot spēcīgākās vispārizglītojošās Latvijas skolas distanču slēpošanā, kā arī veicināt lietderīgu un aktīvu brīvā laika pavadīšanu skolēnu vidū.
Lieliskus rezultātus uzrādīja vairāki Siguldas novada skolnieki, izcīnot godalgotas vietas. Augstāko pirmo vietu, kļūstot nepārspēti, ieguva Keita Marcinkeviča no Laurenču sākumskolas S10 grupā, Dāvis Kalniņš no Siguldas Pilsētas vidusskolas V12 grupā, Kristīne Brunere Kristīne un Sandijs Suhanovs no Siguldas Valsts ģimnāzijas V16 grupā.
Heidija Ciagune no Laurenču sākumskolas S10 grupā un Kristaps Kārkliņš no Siguldas valsts ģimnāzijas V18 grupā izcīnīja godpilno 2.vietu.
Trešo vietu izcīnīja Aksels Veģeris no Laurenču sākumskolas V10 grupā, Bruno Bilāns no Laurenču sākumskolas V12 grupā, Sindija Turauska un Oskars Veits no Siguldas Valsts ģimnāzijas V16 grupā.
S!-Fischer 2018 Ziemas skolēnu čempionāta otrais posms notiks 9.februārī, kur dalībniekiem sevi būs jāpierāda šķēršļu un veiklības distancē, slēpojot brīvajā stilā. Šķēršļu un veiklības distance būs jaunums šajās sacensībās.
Paldies mūsu ilggadējiem sadarbības partneriem – maiznīcai “Flora” par gardajiem cepumiem, zemnieku saimniecībai “Pīlādži” par veselīgajiem Latvijā audzētajiem āboliem, “KG Latvija” par auzu pārslu putrām, kas atjaunoja enerģiju ikvienam dalībniekam un “Rāmkalniem” par vitamīnu devu visai dienai.
Sacensību rīkotājs ir Fischer Slēpošanas centrs un Siguldas novada pašvaldība sadarbībā ar Fischer Latvia.

 

x

Nosūtīt ziņu