0

Sestdien Siguldā noslēgsies “VeloExpress” LK sezona MTB XCO krosā

16.09.2022

Sestdien, 17.09, Siguldā ar finālposmu noslēgsies “VeloExpress” Latvijas kausa sezona MTB Olimpiskajā krosā. Reģistrācijas sezonas izšķirošajam posmam pēc kura sekos arī kopvērtējuma apbalvošana mājaslapā www.bulta.lv/xco. Sacensību laikā arī noteikti pārvietošanās ierobežojumi Laurenču un Kalna ielās.

“VeloExpress” Latvijas kausa sezonā iekļauti četri posmi. Trīs no tiem sekmīgi aizvadīti – Ogrē, Daugavpilī un Carnikavā. Tikmēr sezonas lielais fināls risināsies šīs nedēļas nogalē Latvijas kalnu riteņbraukšanas pērlē – Siguldā.

Braukt gribētājus pie sevis uzņems Fischer slēpošanas centrs, kura apkārtnē atrodas senākā pašmāju MTB Olimpiskā krosa trase, kur aizvadītos četrus gadus arī notika Latvijas čempionāts.

Finālposms tiks sadalīts divos braucienos. Uzvarētāji tiks noteikti 17 vecuma un meistarības grupās kā vīriem, tā arī dāmām. Sacensību trase, lai būs fiziski prasīga, tomēr būs interesanta un vilties neliks arī rūdītus XCO krosa braucējus.

Pirmais starts tiks dots pulksten 11:00, kad trasē dosies sieviešu Elites/ CFA, U14, U16 puišu un meiteņu, U18 junioru meiteņu, Master4 un Master5+ vīriešu, kā arī Master sieviešu grupu sportisti.

Tikmēr otrajā startā, kas sāksies pulksten 12:30 sacensības uzsāks Elites/ U23, CFA, junioru un Master1 – Master4 vīru grupu sportisti. Dalībnieki, atkarībā no savas vecuma grupas veiks no 2 – 6 apļiem. Atkarībā no laika apstākļiem, apļu skaits var samazināties.

Pēc sacensībām notiks ne tikai posma, bet arī sezonas kopvērtējuma apbalvošana. Kopvērtējumā individuālajā vērtējumā tiks vērtēti trīs labākie no četriem posmiem. Komandu vērtējumā visi četri posmi.

Sacensību laikā no pulksten 10:00 – 14:00 būs ierobežojumi arī ceļu satiksmei. Uz pusjoslu notiektajā laikā tiks slēgta satiksme Laurenču ielā. Tāpat tiks slēgta gājēju pārvietošanās pa Kalna ielas ietvi no Laurenču ielas līdz Ūdenstornim.

x

Nosūtīt ziņu