7

Aizvadīts pirmais S!-Fischer 2023 ziemas skolēnu čempionāts

03.02.2023

Šodien, 3. februārī, Slēpošanas, biatlona sporta bāzē “Jankas-Jaujas”, Pļaviņās aizvadīts pirmais no kopumā trīs posmiem “S!-Fischer 2023” Ziemas skolēnu čempionātā, uz starta pulcējot 171 skolēnus no 25 vispārizglītojošām skolām, kuri mērojās spēkiem slidsolī un SV10 grupa klasiskajā solī.

Sacensību rezultāti

Vecākajā grupā puišiem (V18) pirmajā vietā ierindojas Artūrs Filips Igaviņš (Gulbenes novada vidusskola) ar laiku 13:48 sekundes, otrajā vietā seko Filips Mikulovs (Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskola) ar laiku 13:55 sekundes un trešajā vietā Niks Berģis (Gulbenes novada vidusskola) ar 14:04 sekundēm. S18 grupā pirmo vietu ieņem Madara Veckalniņa (Madonas Valsts ģimnāzija) ar 11:02 sekundēm, otro vietu Līna Bērziņa (Madonas Valsts ģimnāzija) ar laiku 12:07 sekundes. Trešajā vietā seko Līva Salmiņa (Gulbenes novada vidusskola) ar laiku 12:43 sekundes.

V16 grupā pirmo vietu ieņem Bruno Bilāns (Siguldas pilsētas vidusskolas). Viņam seko Kristaps Paijo (Siguldas Valsts ģimnāzija) ar otro vietu un trešajā vietā Žanis Mačionis (Daugavpils centra vidusskola). S16 grupā pirmo vietu ieņem Keita Marcinkēviča (Siguldas Valsts ģimnāzijas), otrajā vietā ierindojas Martīne Djatkoviča (Krāslavas ģimnāzija) un trešajā vietā Keita Kolna (Madonas Valsts ģimnāzija).

Puišiem V14 grupā pirmo vietu ieņem Leo Bilāns (Siguldas pilsētas vidusskola), seko Māris Lazdāns (Daugavpils Valsts Ģimnāzija) un Ginters Bērziņš (Madonas Valsts Ģimnāzija) un meitenēm šajā grupā pirmā vieta Lāsmai Beķerei, seko Alise Plāte un Keria Krēmere (visas no Madonas Valsts Ģimnāzijas).

Puišiem V12 kategorijā pirmā vieta Jāzepam Kubliņam (Lejasciema pamatskola), aiz viņa Maksims Šķitovs (Madonas pilsētas vidusskola) un Miķelis Salmiņš (Lejasciema pamatskola, savukārt meitenēm priekšgalā Luīze Čodere (Laurenču sākumskola), Sabīne Mālniece (Madonas pilsētas vidusskola) un Evelīna Kubera (Daugavpils Vienības pamatskola).

V10 klasiskajā stilā pirmo vietu ieņem Ernests Berkolds (Lejasciema pamatskola), viņam seko Kalvis Rūdolfs Kupcis un Rojs Strods (abi no Madonas pilsētas vidusskolas) un meitenēm Ance Arama (Madonas pilsētas vidusskola), Reičela Melānija Ozoliņa (Siguldas pilsētas vidusskola) un Anete Čable (Lejasciema pamatskola).

Čempionāta ideja radusies Siguldā, kur čempionāts ik ziemu tiek organizēts kopš 2015.gada, ik reiz piesaistot arvien vairāk skolas un skolēnus no visas Latvijas. Čempionāts no vietēja mēroga sacensībām ir izaudzis līdz nacionālam mērogam. Pēdējās sezonās čempionāts pulcēja kopumā vairāk nekā 700 skolēnus no 53 Latvijas vispārizglītojošajām skolām. Pasākuma mērķis ir popularizēt distanču slēpošanas sporta veidu skolēnu vidū, nosakot spēcīgākās vispārizglītojošās Latvijas skolas distanču slēpošanā, kā arī veicināt veselīgu konkurenci un sadarbību starp skolām un skolēniem sporta jomā.

Sacensību seriālā skolēni sacenšas par kopvērtējuma galveno balvu – dāvanu karti 1500 eiro apmērā slēpošanas inventāra iegādei no “Fischer Latvia”.

Otrais posms paredzēts jau 17. februārī Slēpošanas un biatlona centrā “Cēsis”, kur skolēniem būs jāveic distance klasiskajā solī. Distances garums tiks precizēts, izejot no sniega apstākļiem. Trešais un noslēdzošais posms plānots 10. martā Siguldā, “Fischer slēpošanas centrā” ar šķēršļu un veiklības distanci brīvajā stilā un sprinta posmu, kurā arī noskaidrosim skolu kopvērtējuma uzvarētāju, kura saņems galveno balvu.

x

Nosūtīt ziņu