6

Aizvadīts otrais S!-Fischer 2023 ziemas skolēnu čempionāts

17.02.2023

Šodien, 17. februārī, Slēpošanas un biatlona centrā “Cēsis”, Priekuļos aizvadīts jau otrais no kopumā trīs posmiem “S!-Fischer 2023” Ziemas skolēnu čempionātā. Šajā posmā uz starta stājās 175 skolēni no 28 vispārizglītojošām skolām, kuri mērojās spēkiem klasiskajā solī.

Vecākajā grupā puišiem (V18) 4 km distancē pirmajā vietā ierindojas Lauris Kaprakalējs (Madonas Valsts ģimnāzija) , otrajā vietā seko Silvestrs Švauksts (Madonas pilsētas vidusskola) un trešajā vietā Gustavs Sinats (Madonas Valsts ģimnāzija) . S18 grupā meitenēm ar 3 km distanci pirmo vietu ieņem Adriāna Šuminska (Krāslavas ģimnāzija) , otro vietu Linda Kaparkalējs (Madonas Valsts ģimnāzija) . Trešajā vietā seko Lauma Vīgante (Madonas Valsts ģimnāzija) .

V16 grupā ar 3 km distanci pirmo vietu arī otrajā posmā ieņem Bruno Bilāns (Siguldas pilsētas vidusskolas), viņam seko Dāvis Kalniņš (Siguldas Valsts ģimnāzija) ar otro vietu un trešo vietu arī otrajā posmā notur Žanis Mačionis (Daugavpils centra vidusskola) . S16 grupā ar 2 km distanci pēc pirmā posma no otrās uz pirmo vietu uzkāpj Martīne Djatkoviča (Krāslavas ģimnāzija). Otrajā vietā ierindojas Amanda Reilija Zariņa (Āgenskalna valsts ģimnāzija) un trešo vietu ieņem pirmā posma uzvarētāja savā grupā Keita Marcinkēviča (Siguldas Valsts ģimnāzijas).

Puišiem V14 grupā ar 2 km distanci pirmo vietu ieņem Roberts Tolpežņikovs (Siguldas pilsētas vidusskola), otrajā vietā un no pirmā posma par vienu vietu uz augšu pakāpjas Ginters Bērziņš (Madonas Valsts Ģimnāzija), trešo vietu ieņem primā posma otrās vietas ieguvējs Māris Lazdāns (Daugavpils Valsts Ģimnāzija). Meitenēm šajā grupā ar 1 km distanci pirmā vieta Lāsmai Martai Beķerei (Madonas Valsts Ģimnāzija) , otrā vieta nemainīgi Alisei Plātei (Madonas Valsts Ģimnāzija) un trešā vieta Annijai Krieviņai (Draudzīgā aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzija).

Puišiem V12 kategorijā ar 1 km distanci pirmā vieta Artūram Zaķim (Cēsu 2. pamatskola), aiz viņa Gustavs Bērziņš (Cēsu Pilsētas vidusskola) un Rūdolfs Šķēle (Cēsu 1. pamatskola), savukārt meitenēm ar 600 m distanci priekšgalā Sendija Līva Dūmiņa (Cēsu Pilsētas vidusskola), Adele Šlēziņa (Cēsu 1. pamatskola) un Marija Kozlova (Daugavpils Tehnoloģiju vidusskola) .

V10 600 m distancē pirmo vietu saglabā Ernests Berkolds (Lejasciema pamatskola), viņam seko un no pirmā posma par vienu vietu uz augšu pakāpies Rojs Strods (Madonas pilsētas vidusskolas) un trešajā vietā Daniels Biezais (Lejasciema pamatskola). Meitenēm pirmo viertu arī otrajā posmā saglabā Ance Arama (Madonas pilsētas vidusskola ), Sofija Beinarte (Siguldas pilsētas vidusskola) un Anete Čable (Lejasciema pamatskola).

Sacensību rezultāti: https://bit.ly/3Z3fIMV

Trešais un noslēdzošais posms notiks 10. martā Siguldā, “Fischer slēpošanas centrā” ar šķēršļu un veiklības distanci brīvajā stilā un sprinta posmu, kurā arī noskaidrosim skolu kopvērtējuma uzvarētāju, kura saņems galveno balvu.

Sacensību seriālā skolēni sacenšas par kopvērtējuma galveno balvu – dāvanu karti 1500 eiro apmērā slēpošanas inventāra iegādei no “Fischer Latvia”.

Čempionāta ideja radusies Siguldā, kur čempionāts ik ziemu tiek organizēts kopš 2015.gada, ik reiz piesaistot arvien vairāk skolas un skolēnus no visas Latvijas. Čempionāts no vietēja mēroga sacensībām ir izaudzis līdz nacionālam mērogam. Pēdējās sezonās čempionāts pulcēja kopumā vairāk nekā 700 skolēnus no 53 Latvijas vispārizglītojošajām skolām. Pasākuma mērķis ir popularizēt distanču slēpošanas sporta veidu skolēnu vidū, nosakot spēcīgākās vispārizglītojošās Latvijas skolas distanču slēpošanā, kā arī veicināt veselīgu konkurenci un sadarbību starp skolām un skolēniem sporta jomā.

 

x

Nosūtīt ziņu