22

Noslēdzies Omnigym pop-up laukums Fischer slēpošanas centrā

09.10.2023

Fischer slēpošanas centrā, laika posmā no 25. augusta līdz 27. septembrim tika izvietotas Omnigym āra trenažieru iekārtas un ikvienam Siguldas novada iedzīvotājam bija iespēja izmēģināt trenažierus bez maksas un sniegt atgriezenisko saiti par trenažieru pielietojumu un to kvalitāti.

Somu ražotājs Omnigym piedāvā āras trenažierus, kas piemēroti visām iedzīvotāju grupām, neatkarīgi no vecuma (sākot no 14 gadiem) un fiziskās sagatavotības līmeņa. Svaru regulēšanas svira ļauj katram lietotājam ērti un droši pielāgot ceļamo svaru savām spējām un vēlamajai treniņa intensitātei. Pop-up laukuma mērķis bija iegūt atgriezenisko saiti no Siguldas novada iedzīvotājiem par āras trenažieru piedāvātajām fizisko aktivitāšu iespējām un šāda trenažieru laukuma aktualitāti Fischer slēpošanas centrā, kas ir viens no intensīvāk noslogotajiem brīvpieejas laukumiem Siguldas novadā.

Kopā tika saņemtas 86 atsauksmes, no kurām 59% respondentu bija vīrieši, bet 40% sieviešu. 99% respondentu trenažieru laukumu novērtēja ar atzīmi “Labi” vai “Teicami”, 86% atzina Omnigym trenažierus kā “Vienlīdz labus” vai “Labākus” kā iekštelpu trenažierus, bet 59% aptaujāto respondentu trenažieru laukumu apmeklēja regulāri, vismaz 3 reizes mēneša laikā. 86% respondentu izvēlējās āra trenažierus, jo tā ir iespēja trenēties svaigā gaisā, savukārt 84% par iemeslu norādīja trenažieru pieejamību bez maksas.

Piedāvātie āra tranžieri bija nokomplektēti visām galvenajām muskuļu grupām, attīstot gan muguras, gan roku, gan vēdera preses muskulatūru. Respondenti norādīja, ka papildus esošajiem būtu nepieciešams kāju muskulatūras trenažieris.

Pēc Pasaules veselības organizācijas datiem, 6 no 10 pieaugušajiem Eiropas Savienībā nesporto vispār vai dara to reti, taču Latvijā - tikai 5,5% pieaugušo Latvijas iedzīvotāju 4 - 6 reizes nedēļā vai katru dienu veic 30 minūšu ilgas fiziskas aktivitātes (līdz vieglam elpas trūkumam vai svīšanai). Gandrīz puse jeb 47,9% iedzīvotāju ar fiziskajām aktivitātēm nodarbojas tikai dažas reizes gadā un 43,8% iedzīvotāju brīvo laiku pavada mazkustīgi. Pēc SPKC datiem, pieaugušajiem (18 - 64 gadi) ieteicams vismaz 2 reizes nedēļā veikt muskuļus stiprinošas aktivitātes vidējā vai augstā intensitātē, galvenajām muskuļu grupām.

Apkopojot aptaujas rezultātus par Omnigym āra trenažieriem, var secināt, ka galvenais iemesls trenažieru izmantošanai ir to atrašanās svaigā gaisā, kā arī pieejamība tik lielai iedzīvotāju grupai, jo āra trenažierus var izmantot ikviens, neatkarīgi no savas fiziskās sagatavotības, pateicoties viegli regulējamajam svaram. Informācija ar aptaujas rezultātiem pieejama šeit

x

Nosūtīt ziņu