9

Pirmo reizi Latvijas čempionāts slēpošanā notiks Siguldā

14.02.2019

Šajā nedēļas nogalē, 16. un 17.februārī, Latvijas čempionāta otrais posms distanču slēpošanā, kas būs arī Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensības, norisināsies Siguldā Fischer Slēpošanas centrā pie Laurenču sākumskolas. Līdz ar to pirmo reizi valsts čempionāts slēpošanā tiks aizvadīts šajā sportiskajā Vidzemes pilsētā, informē organizatoru pārstāvis Ivars Bācis. Sestdien dalībnieki sacentīsies sprintā brīvajā stilā, bet svētdien paredzēta vidējā distance klasiskajā stilā ar intervāla startu.

Tāpat kā pagājušajā gadā arī šogad Latvijas čempionāts distanču slēpošanā ar pirmo posmu iesākās Madonas slēpošanas bāzē  „Smecersils”, bet otrais posms notiks Siguldā, kur Latvijas čempionāts slēpošanā nav aizvadīts. Siguldā 2009. un 2010.gadā norisinājās prestižais Skandināvijas kausa posms, pirms pāris gadiem tika aizvadīta Latvijas Ziemas Olimpiāde, bet Latvijas čempionāts nebija noticis, lai gan Siguldas salīdzinoši jaunais Fischer Slēpošanas centrs jau pāris gadus bija gatavs uzņemt kādu no valsts čempionāta posmiem. Sākotnēji otrā posma norise bija apredzēta divās pilsētās – sestdien Siguldā, bet svētdien Madonā. Kā pastāstīja sacensību direktors un rīkotāju biedrības „Madona-A” vadītājs Gunārs Ikaunieks, tad Madona otrajā dienā bija kā rezerves variants, ja Siguldā vidējās distances aplis nebūtu pietiekami klāts ar sniegu. Neskatoties uz solītajiem siltajiem laika apstākļiem šajā nedēļā, siguldieši izdarīju visu, lai nodrošinātu abu dienu norisi viņu pilsētā.

Sieviešu konkurencē šoreiz diemžēl iztrūks mūsu pārliecinoši labākās distanču slēpotājas Patrīcijas Eidukas. Olimpisko spēļu 44.vietas ieguvēja un šogad vienpadsmitā labākā pasaulē juniorēm ir devusies uz Austriju, lai laicīgi aklimatizētos un sagatavotos pasaules čempionātam, kas no 20.februāra līdz 3martam notiks Zēfeldē. 2016.gadā Eiduka Latvijas čempionāta posmos nestartēja, bet 2017., 2018.gadā uzvarēja visos startos, kā arī šogad pirmajā posmā, līdz ar to pēc divarpus gadu pārtraukuma būs iespēja pirmo vietu iegūt kādai citai slēpotājai, visticamāk Kitijai Auziņai vai Ingai Paškovskai.

Vīriešu konkurencē arī nebūs labākā distančnieka un olimpieša Induļa Bikšes. Toties būs ātrākais sprinteris Raimo Vīgants, kurš uzvarēja pirmajā posmā klasiskā stila sprintā un būs favorīts abas dienas Siguldā. Diemžēl no ierastā Talsu kvarteta šoreiz būs tikai Jānis Šņoriņš, jo Kārlis Vanags, Juris Damškalns un Gints Lūsis jau sestdien dosies uz Igauniju, lai svētdien startētu Tartu maratonā.

Sestdien FIS grupām paredzēts sprints brīvajā stilā, bet jaunieši sacentīsies skrikrosā. Svētdien tiks noskaidroti pirmie šī gada laureāti klasiskā stila distancē. Abas dienas sacensību sākums plkst.10.00.

Informāciju sagatvoja Latvijas Slēpošanas federācija 

x

Nosūtīt ziņu