8

Siguldas slēpošanas trasēs aizvadīta notikumiem bagāta ziema

13.03.2019

Ziemas galvaspilsētā Siguldā var slēpot visi. Sniegotie mēneši Fischer Slēpošanas centrā aizvadīti aktīvi, kur norisinājās „S! – Fischer Ziemas skolēnu čempionāts” un sacensību seriāls „S!- Slēpo”. Savukārt Siguldas Pilsētas trasē šoziem pārspēts Latvijas rekords - senākās un tradīcijām bagātākas kalnu slēpošanas un snovborda sacensības „Siguldas kauss 2019” pulcēja kuplāko dalībnieku skaitu.

Fischer Slēpošanas centrā sporta stundas uz slēpēm visu ziemu aizvadīja četras novada skolas – Laurenču sākumskola, Siguldas Pilsētas vidusskola, Siguldas 1.pamatskola un Mores pamatskola. Sporta stundas uz slēpēm tiek aizvadītas, lai uzlabotu veselību un veicinātu distanču slēpošanas popularitāti Siguldas novada pirmsskolas un vispārizglītojošo skolu audzēkņu vidū, kuriem ir arī iespēja vienlaikus piedalīties īpašā bonusu sistēmā un uzlabot savas atzīmes sporta stundā. Bonusu sistēma, kas novadā darbojās jau 5 gadus, ļauj ikvienam Siguldas novada izglītības iestādes audzēknim Fischer Slēpošanas centra trasi un inventāru izmantot bezmaksas jebkurā laikā. Skolēniem šādi ir iespēja uzlabot atzīmi sportā. Šīs sezonas ziemas mēnešos, līdz šim to ir izmantojuši 2075 izglītības iestāžu audzēkņi.

Jau piekto gadu sacensības „S! – Fischer Ziemas skolēnu čempionāts” ir viens no apmeklētākajiem un gaidītākajiem skolu sporta pasākumiem ziemā, kas šogad norisinājās četros posmos, kurā kopumā piedalījās vairāk nekā 730 skolēni no 33 Latvijas vispārizglītojošajām skolām. Sacensībās skolēniem bija jāveic dažādas distances gan jāpielieto abu veidu slēpošanas tehnikas (slidsolis un klasiskais solis), gan jāpārvar šķēršļu trase. Skolēni kopvērtējumā cīnījās par galveno balvu – dāvanu karti 1500.00 eiro apmērā slēpošanas inventāra iegādei no Fischer Latvia. Lieliskus rezultātus uzrādīja Laurenču sākumskola, kas skolu kopvērtējumā ieguva 1.vietu un izcīnīja galveno balvu. Līdz šim nevienai Siguldas skolai nav bijis pa spēkam pārspēt iepriekšējo četru gadu čempioni Madonas pilsētas vidusskolu. Arī šoziem Fischer Slēpošanas centrā trijos posmos norisinājās sacensību seriāls „S! – Slēpo 2019”.  Trīs ceturtdienu vakaros ikviens distanču slēpošanas entuziasts varēja pārbaudīt savus spēkus, slēpojot gan uz ātrumu, gan uz izturību. Šogad piedalījās vairāk nekā 300 dalībnieku.

 No 28. februāra līdz 3.martam Siguldas Pilsētas trasē norisinājās „Siguldas kauss 2019” kalnu slēpošanā un snovbordā. Šis pasākums pirmo reizi notika 1969.gadā un šogad sacensības svinēja 50-to jubileju, kas pulcēja 294 dalībniekus, uzstādot jaunu dalībnieku skaita rekordu kalnu slēpošanas un snovborda sacensībām Latvijā. Kuplais sportistu skaits liecina, ka gan Latvijā, gan Siguldā kalnu slēpošanas un snovborda tradīcijas ir lielā cieņā un to popularitāte pieaug. Trīs dienās slēpotāji un snovbordisti ne tikai sadalīja kausu un medaļu komplektus, bet arī tika godināts jaunākais un pieredzējušākais sacensību dalībnieks, Kalna karalis un karaliene, kā arī pasniegta „Kišuro” balva neveiksmīgākā kritiena īpašniekam. Sacensību jaunākā dalībnieka titulu dalīja 2015.gadā dzimušie Līva Meldere un Mārtiņš Miķelsons, bet pieredzējušākā dalībnieka statusu ieguva 1940.gadā dzimušais Aleksandrs Kuzņecovs. Sacensību noslēgumā bija svinīgā atklāšanas parāde, nakts brauciens ar lāpām, motociklu kalnā braukšanas šovs un gada lielākā „Apres-Ski” ballīte ar grupas “Dzelzs Vilks” koncertu.

x

Nosūtīt ziņu