5

Lidojošo Slēpotāju panākumi

13.03.2019

No 26. līdz 28.februārim, norisinājās pasaules čempionāts Ziemeļu divcīņā uz K90 jaudas tramplīna Austrijā Zēfeldē, kurā pirmo reizi piedalījās arī Latvijas pārstāvis, Siguldietis, kluba “Lidojošais Slēpotājs” audzēknis Markuss Vinogradovs, kurš mērojās spēkiem ar labākajiem divcīņniekiem pasaulē. Markuss bija visjaunākais no dalībniekiem un guva pirmo pieredzi tik liela mēroga sacensībās.

Rezultātā Markuss ieskaites lecienā aizleca 81 m, iegūstot 56. vietu un pēc iedzīšanas slēpojuma arī saglabājot to un apsteidzot trīs dalībniekus.

Jāpiebilst, ka satraukums bija ļoti liels, jo bija jāiziet vairākas inventāra atbilstības bārbaudes, kur divi dalībnieki jau pirms lekšanas starta tika diskvalificēti.

Pēc Pasaules čempionāta no 6. līdz 10. martam Nižni Tagilā Krievijā “Lidojošā Slēpotāja”audzēkņi Agra Kumeliņa vadībā labākie Latvijas divcīņnieki, Markus Vinogradovs un Elizabete Stankeviča devās uz kontinentālo kausu ziemeļu divcīņā.    Elizabetei, visas trīs dienas bija lekšana un piecu kilometru distance. Uzstādītie rezultāti viņu ierindoja 36. vietā Pasaules rangā ar iegūtiem 39 punktiem.

Markusam pirmajā dienā bija 5km, otrajā- 10km, un trešajā- 15km distace. Šo ļoti smago trasi, 15km distanci, sportists sacensībās slēpoja pirmo reizi. Savu uzdevumu izpildīja ļoti labi, ņemot vērā viņa jauno vecumu salīdzinājumā ar daudz pieredzējušākajiem konkurentiem.

 

x

Nosūtīt ziņu