7

203 lieli un mazi velobraucēji atklāj aizraujošas „S!-Velo 2017” sacensības

26.05.2017

Fischer Slēpošanas centrā 25.maijā, pulcējot 203 dalībnieku, atklāts aizraujošs riteņbraukšanas seriāls lieliem un maziem velosipēdistiem – „S!-Velo 2017”. Riteņbraukšanas seriāls notiek jau trešo gadu un šogad atšķirībā no iepriekšējiem gadiem pasākums norisinās arī pieaugušo dalībnieku grupās.

Sacensību mērķis ir popularizēt velosportu kā iedzīvotājiem pieejamu sporta veidu Siguldas novadā, popularizēt velosipēdu kā videi un cilvēkam draudzīgu transportlīdzekli, kā arī veicināt saturīgu brīvā laika pavadīšanu iedzīvotāju vidū.

Kopumā šajā sezonā paredzēti vēl četri „S! – Velo” riteņbraukšanas seriāla posmi – 15. jūnijā, 13.jūlijā, 24. augustā un noslēdzošais posms – 28. septembrī. Sacensībās veicamās distances, atkarībā no sportotāju vecuma, ir sākot no 400 metriem līdz pat 20 kilometriem.

Rezultātus un sacensību kopvērtējumu būs iespējams apskatīt biedrības A2 mājas lapā, Fischer Slēpošanas centra Facebook profilā, kā arī sacensību norises vietā Fischer Slēpošanas centrā, Siguldā, Puķu ielā 4.

Sacensību norise nebūtu iespējama bez atbalstītājiem – Siguldas novada Domes, biedrības A2, SIA “Veloprofs”, SIA ,,Rāmkalni Nordeco”, SIA ,,Siguldas Saldējums”, DabLab un bērnu centra “Kā mājās”.

Gada siltajā sezonā Fischer Slēpošanas centrā bez „S!-Velo 2017” riteņbraukšanas seriāla norisinās arī „S!–Skate 2017” skrituļslidošanas seriāls, kā arī skriešanas un nūjošanas seriāls „Siguldas apļi 2017”.

Pieredzējušus riteņbraucējus Fischer Slēpošanas centrs aicina piedalīties starptautiskās UCI XCO C2 olimpiskā krosa kategorijas sacensībās kalnu divriteņiem „Sigulda Cup”, kas norisināsies 17.jūnijā. Sacensības notiks elites grupā (gan vīriešiem, gan sievietēm), kurā drīkst piedalīties sportisti no 19 gadu vecuma ar derīgu UCI licenci, un junioru grupā (gan sievietēm, gan vīriešiem), kurā drīkst piedalīties 17 un 18 gadus veci sportisti ar derīgu UCI licenci. Savukārt visi pārējie interesenti no 17 gadu vecuma, kuriem nav starptautiskās UCI licences, var piedalīties „OPEN” grupā.

Plašāka informācija par Fischer Slēpošanas centrā notiekošajiem pasākumiem ir pieejama centra Facebook kontā un Siguldas Sporta centra mājas lapā www.siguldassports.lv

Fischer Slēpošanas centrā apmeklētājiem ir pieejama 1.4 km gara asfaltēta trase, kas ir piemērota vieta, lai apgūtu skrituļslidošanas, rolerslēpošanas, velobraukšanas un nūjošanas iemaņas. Centra nomā ir pieejams inventārs sporta aktivitāšu cienītājiem, kuri vēlas apgūt skrituļslidošanu un rollerslēpošanu.

Gada siltajā sezonā Siguldas novada iedzīvotājiem ar Siguldas novada ID kartēm Fischer Slēpošanas centra trases izmantošana ir bezmaksas un inventāra noma ar 10% atlaidi. Citu novadu iedzīvotajiem maksa par trasi ir 1.5 eiro, savukārt skolēniem, studentiem un pensionāriem ir 10% atlaide.

x

Nosūtīt ziņu