7

Fischer Slēpošanas centrā marķētas velobraukšanas, skriešanas, nūjošanas trases

27.03.2020

Pēc ziemas sezonas atjaunotas, attīrītas pie Fischer Slēpošanas centra atrodošās meža trases, kas vasaras sezonā tiek izmantotas gan sacensībās, gan treniņos, tagad tiek piedāvātas visiem tiem interesentiem, kas vēlas pavadīt aktīvu laiku svaigā gaisā staigājot, nūjojot, skrienot vai braucot ar riteni. Visas trases ir marķētas ar sākuma un beigu punktu Fischer Slēpošanas centrā. Dodies dabā un #satiecsevi.

Kopumā nomarķētas trīs dažāda garuma un grūtības pakāpes trases. S!-Velo 2km trase ir visvieglākā, ar vismazāko reljefa starpību un lielāko asfalta seguma daļu. Šī trase piemērota maziem riteņbraucējiem un riteņbraukšanas iesācējiem.

S!-Skrien 2,5km trase garuma ziņā ir līdzīga, tomēr būtiski lielāka ir augstuma reljefa starpība un lielākā trases daļa ved caur mežu, lejā un pēc tam augšā pa Gaujas senleju. Šī trase ir piemērota visiem aktīvās atpūtas veidiem. Trases reljefa augstuma starpības summa ir 80m.

XCO 4km trase ir piemērota ekstrēmākas kalnu riteņbraukšanas entuziastiem. Šī trase ir ar augstāku reljefa starpību, ietver stāvas nogāzes, kāpumus, tiltiņus, saknes, baļķus, akmeņainus seguma posmus un nav ieteicam tiem, kuri nav apguvuši atbilstošas riteņbraukšanas prasmes. Tiem, kuri vēlas iziet trasi ar kājām, tā nesagādās būtiskas grūtības, bet jārēķinās ar salīdzinoši daudz stāviem kāpumiem, jo trases reljefa augstuma starpības summa ir 133m.

MTB 5km trase ir īpaši piemērota riteņbraukšanai, bet der arī citiem aktīvās atpūtas veidiem, turklāt ir visainaviskākā, jo ved gar Ķeizarskatu, Velnalas klintīm un Kājnieku tiltu pār Gauju. Trases pēdējais posms, ka ved pa Fischer Slēpošanas centra asfaltēto daļu un pēdējā meža cilpa būs interesantāka kā trases noslēgums tieši riteņbraucējiem. Trases reljefa augstuma starpības summa ir 100m.

Lai arī meža trases ir marķētas, trases kartes ir pieejamas Fischer Slēpošanas centrā pie servisa ēkas sienas. Uz kartes ir redzami gan katras trases marķējumi, gan QR kodi ar iespēju lejupielādēt savā mobilajā telefonā vai sporta pulkstenī GPX vai PDF formātā attiecīgā maršruta karti. Kartes pieejamas arī siguldassports.lv mājas lapā šeit. 

Pavadīsim pašizolācijas laiku veselīgi, aktīvi un ievērojot sociālo distancēšanos un personīgo higiēnu! Esam atbildīgi par savu un apkārtējo veselību!

x

Nosūtīt ziņu