5

12. jūlijā pie mums notiks Latvijas un Lietuvas čempionāts MTB XCO krosā

17.06.2020

Pašmāju prestižākās un ekstrēmākās kalnu riteņbraukšanas sacensības – Latvijas čempionāts MTB Olimpiskajā (XCO) krosā – notiks 12. jūlijā Fischer slēpošanas centrā Siguldā. Sacensībās pulcēsies vairāk nekā 300 dalībnieki no Latvijas, un pirmo reizi dalībnieku skaitu papildinās arī Lietuvas sportisti, kuri sacentīsies par savas valsts čempiona tituliem. Par valsts čempiona tituliem jaunatnes, junioru, elites un amatieru grupās sacentīsies licencētie sportisti. Iespējas sevi apliecināt būs arī iesācējiem, kuri varēs startēt “Open” klases sacensībās.

Fischer slēpošanas centrs ir piemērota vieta ne tikai distanču slēpošanas, bet arī kalnu riteņbraukšanas sacensību rīkošanai. Gaujas senielejas kāpumi un nobraucieni allaž ir nopietns pārbaudījums kā profesionāļiem, tā amatieriem un jaunatnes grupu braucējiem. Latvijas čempionāts MTB XCO krosā šeit norisināsies otro gadu pēc kārtas.

Pirmais starts tiks dots plkst. 10.00, kad par godalgām sacentīsies U14 un U16 grupu pārstāvji. Plkst. 10.50 sekos junioru meiteņu un jauniešu puišu sacensības. Plkst. 12.00 starta šāviens tiks dots sieviešu elites un amatieru vīru, kā arī dāmu startam. Ātrākais no braucieniem sāksies ap plkst. 14.00, kad trasē dosies elites, “Cycling for all” un junioru vīri. “Open” jeb hobija klases dalībnieki vecumā no 13 gadiem sacensības sāks plkst. 16.00.

Sacensībās startēs tādi pasaules klases sportisti kā 2017. gada Pasaules kausa ieguvējs U23 grupā Mārtiņš Blūms, pērnā gada pasaules MTB maratona čempionāta 25. vietas ieguvējs Oskars Muižnieks, profesionālais šosejas riteņbraucējs Māris Bogdanovičs, pasaules TOP līmeņa MTB maratoniste no Lietuvas Katarzina Sosna un virkne citu labi zināmu sportistu.

Uz sacensībām aicināti visi novadnieki un pilsētas viesi. Papildu informācija par čempionātu atrodama tīmekļa vietnē www.lrf.lv, kur būs pieejama dalībnieku reģistrācija.

Sacensības notiek ar Siguldas novada pašvaldības atbalstu.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Riteņbraukšanas federācijas preses sekretārs
Toms Markss

x

Nosūtīt ziņu