14

Kalnu un distanču slēpošanas bāzēs šogad kopumā pieaudzis slēpotāju skaits

31.03.2021

Siguldā noslēgusies ziemas sporta veidu sezona! Lai arī šī ziemas sezona nebija tik mierīga un paredzama saistībā ar ārkārtējo stāvokli valstī, laikapstākļu ziņā tā lutināja visus ziemas aktīvo sporta veidu cienītājus. Līdz ar liegumu sportot iekštelpās, kā arī ar ceļošanas ierobežojumiem, šogad ziemas sporta veidi ieguva lielu popularitāti tepat Latvijā, un Siguldas apkaimē esošajās kalnu un distanču slēpošanas trasēs būtiski pieauga individuālo apmeklētāju skaits.

Siguldas novada ziemas sporta bāzes –   Fischer  Slēpošanas centrs, Siguldas Pilsētas trase, Kaķīškalns, Kordes trase, kā arī jaunveidojamā novadā esošās Rāmkalnu un Reiņa trase – šosezon piedzīvoja lielu kalnu slēpotāju un distanču slēpotāju interesi. Šoziem apmeklētāji uz slēpēm piedzīvoja gan aukstuma rekordus, kad gaisa temperatūra janvārī noslīdēja tuvu -30 grādiem, gan iespēju martā slēpot t-kreklā, kad gaisa temperatūra sasniedza +16 grādus.

Lielu interesi piedzīvoja arī distanču slēpošanas trase Siguldā –  Fischer Slēpošanas centrs, kur apmeklētāju skaits pieauga par 30%, būtiski palielinoties to klientu skaitam, kuri vēlējās apgūt distanču slēpošanas prasmes. Pateicoties saldēšanas iekārtai, kas izbūvēta zem 1,25 kilometru garās trases, šogad varēja slēpot 116 ziemas dienas, kas ir līdz šim ilgākais slēpošanas periods trases vēsturē.

Siguldas Pilsētas trasē kopumā tika aizvadītas 103 aktīvas ziemas dienas, kas ir salīdzinoši gara ziema. Salīdzinot ar 2018./2019. gada sezonu, šoziem individuālo apmeklētāju skaits pieauga par 30%. Ņemot vērā, ka Siguldas Pilsētas trase ir nacionālā sporta bāze, daļu no laika trasē ikdienā trenējās arī Siguldas Sporta skolas un Latvijas lielāko slēpošanas un snovbordu klubu dalībnieki. 

Arī slēpošanas bāzei “Kaķītis” šī sezona ir aizritējusi ļoti veiksmīgi, ne tikai slēpotāju skaita ziņā, kurš, salīdzinot ar 2018./2019. gada sezonu, ir par aptuveni 35% lielāks, bet arī kopējā sezonas norises bija ļoti pozitīva – tika apmācīti daudz jauno slēpotāju, kalna tehnika neniķojās un laikapstākļi bija sportam atbilstoši. Kopumā “Kaķītī” varēja slēpot 71 ziemas dienu.

Rāmkalnu trasē šo sezonu var uzskatīt par labāko trases pieredzē, jo apmeklētāju skaits pieauga pat par 50%, kā arī būtiski palielinājās to klientu skaits, kuri vēlējās apgūt slēpošanu pie instruktoriem. Šajā gadā tika uzsākta sadarbība ar sporta klubu “Virsotne”, kas aizvadīja Rāmkalnos regulārus treniņus mazajiem slēpotājiem.

Sezona tika veiksmīgi aizvadīta ne tikai labvēlīgo laikapstākļu dēļ, bet arī tādēļ, ka Latvijas slēpošanas trašu asociācija, Latvijas Slēpošanas federācija un Latvijas slēpošanas un snovborda asociācija panāca vienotu noteikumu izstrādi, kā rezultātā valdība lēma par atbalstu slēpošanas trašu darbībai, ievērojot dažādus ierobežojumus un drošības pasākumus. Kā būtiskākie no tiem bija ierobežots apmeklētāju skaits uz kalna, darba laika ierobežojumi, iepriekšēja rezervācija, nomas inventāra izsniegšana ārpus telpām un citi.

Pēc aizvadītā gada ziemas sezonas, kas bija ļoti nelabvēlīga laikapstākļu ziņā ziemas sporta veidiem, šo sezonu visas sporta bāzes var noslēgt ar gandarījumu un cerību, ka arī nākamās ziemas būs tikpat sniegotas un slēpotājiem bagātas.

x

Nosūtīt ziņu