19

Visas Siguldas novada skolas TOP 6 S!-Fischer 2022 Ziemas skolēnu čempionāta kopvērtējumā

11.03.2022

Šodien, 11. martā, Fischer slēpošanas centrā tika aizvadīts noslēdzošais posms S!-Fischer 2022 Ziemas skolēnu čempionātam. Pēdējā posmā piedalījās vairāk kā 160 skolēnu, kuriem bija jāveic škēršļu un veiklības distance, kas ir ļoti populāra visā pasaulē un attīsta jauno distanču slēpotāju koordināciju, slēpošanas tehniku un veiklību. Kopumā visos posmos piedalījušies vairāk kā 700 skolēnu no 53 Latvijas skolām, kas ir lielākais skolu skaits sacensību vēsturē.

Čempionāta ideja radusies Siguldā, kur čempionāts ik ziemu tiek organizēts kopš 2015. gada, ik reiz piesaistot arvien vairāk skolas un skolēnus no visas Latvijas. Šogad bija pirmais gads sacensību vēsturē, kad divi posmi tika aizvadīti citās slēpošanas trasēs Latvijā (Pļaviņās un Priekuļos), kas ir veiksmīgi piesaistījuši vairāk Latvijas skolēnu, jo šogad ir sasniegts arī jauns rekords – kopumā piedalījušies skolēni no 53 Latvijas skolām, pārsniedzot iepriekšējo gadu rekordu par vairāk kā 15 skolām. Kuplais skolu un dalībnieku skaits liecina, ka Latvijā distanču slēpošana skolēnu vidū ir lielā cieņā un to popularitāte turpina pieaugt.

Ceturtā posma rezultāti.

Skolu kopvērtējumā un galveno balvu – dāvanu karti 1500 eiro apmērā slēpošanas inventāra iegādei no Fischer Latvia saņēma Madonas pilsētas vidusskola. Galveno balvu pasniedza Fischer Latvia pārstāvis Egnārs Gudriķis un, kurš ir galvenais sacensību atbalstītājs no pašiem pirmsākumiem. Otro vietu ieņēma Lejasciema vidusskola, bet trešajā vietā mūsu Siguldas Valsts ģimnāzija, kas tikai pavisam nedaudz atpalika no otrās vietas. Vērts pieminēt, ka visas Siguldas novada skolas ir ieņēmušas vietu TOP 6, kas parāda to, ka Siguldā aug spēcīgi distanču slēpotāji.

Sacensības organizē Fischer Slēpošanas centrs (SIA “Siguldas Sporta serviss”) sadarbībā ar Slēpošanas un biatlona centrs "Cēsis" (SIA “Cēsu Olimpiskais centrs”), Slēpošanas, biatlona sporta bāzi “Jankas-Jaujas” (Pļaviņas), Fischer Latvia un biedrību “A2”.

S!–Fischer 2022 Ziemas skolēnu čempionāts nebūtu iespējams bez atbalstītājiem – Siguldas novada pašvaldība, Cēsu novada pašvaldība, Aizkraukles pašvaldība, Fischer Latvia, Biedrība A2, SIA “Rāmkalni Nordeco”, Mangaļi, Muesli Graci, Maiznīca Flora. 

 

x

Nosūtīt ziņu