14

Noslēdzies pirmais posms S!-Fischer ziemas skolēnu čempionātam distanču slēpošanā Pļaviņās

27.01.2024

Vakar, 26. janvārī, aizvadīts pirmais S!-Fischer ziemas skolēnu čempionāta 2024 pirmais posms. Sacensības norisinājās Pļaviņās, slēpošanas un biatlona bāzē “Jankas-Jaujas”. Kopā tika pārstāvētas 32 Latvijas skolas ar gandrīz 200 skolēniem dažādās vecuma grupās. Sacensību galvenā balva ir dāvanu karte 2000 EUR vērtībā no Fischer Sports Latvia, kas dod iespēju uzvarētāju skolai papildināt distanču slēpošanas invetāra krājumus, ko izmantot ikdienā skolu sporta nodrošināšanai. Labus rezultātus uzrādījušas arī Siguldas novada skolas.

Individuālie rezultāti pieejami ŠEIT

Rezultāti pa skolām pieejami ŠEIT

S10 grupā trešo vietu ieņēma Patrīcija Kraukle no Madonas pilsētas vidusskolas, otrajā vietā ierindojās Angelīna Pudāne no Daugavpils centra vidusskolas, bet pirmajā vietā Lauma Glāzniece no Lejasciema pamatskolas. S12 grupā trešajā vietā Luīze Čodere no Laurenču sākumskolas, otrajā vietā ierindojās Elza Krastiņa no Cēsu 1. pamatskolas un pirmo vietu ieņēma Ance Arama no Madonas pilsētas vidusskolas. S14 grupā trešajā vietā ierindojās Marija Kozlova no Daugavas Tehnoloģiju vidusskolas, otrajā vietā Jeļizaveta Boroņenko no Daugavpils Zinātņu vidusskolas,  un pirmajā vietā Dārta Ruļuka no Praulienas pamatskolas. S16 grupā trešajā vietā Keita Marcinkeviča no Siguldas Valsts ģimnāzijas, otrajā vietā Luīze Miglone no Madonas Valsts ģimnāzijas un pirmajā vietā Valērija Burceva no Krāslavas ģimnāzijas. S18 vecuma grupā trešo vietu ieņēma Amanda Reilija Zariņa no Āgenskalna Valsts ģimnāzijas, otrajā vietā Līna Bērziņa no Madonas Valsts ģimnāzijas, un pirmajā vietā Adriāna Šuminska no Krāslavas ģimnāzijas.

Zēnu konkurencē V10 grupā trešajā vietā Gustavs Bogdanovs no Madonas pilsētas vidusskolas, otrajā vietā Daniels Matisāns no Kusas pamatskolas un pirmajā vietā Edgars Ruļuks no Praulienas pamatskolas. V12 grupā trešajā vietā Maksims Šķitovs no Madonas pilsētas vidusskolas, otrajā vietā Edvards Kramerovskis no Madonas pilsētas vidusskolas un pirmajā vietā Ernests Berkolds no Lejasciema pamatskolas. V14 konkurencē trešajā vietā ierindojās Miķelis Salmiņš no Lejasciema pamatskolas, otrajā vietā Edgars Aivo Asaris no Madonas pilsētas vidusskolas un pirmajā vietā Ervīns Kūlītis no Praulienas pamatskolas. V16 grupā trešajā vietā Ginters Bērziņš no Madonas Valsts ģimnāzijas, otrajā vietā Roberts Tolpežnikovs un pirmajā vietā Māris Lazdāns no Daugavpils Valsts ģimnāzijas. V18 grupā trešajā vietā Ilja Kondrašovs no MIKC DDMV "Saules skolas", otrajā vietā Rainers Upenieks no Madonas Valsts ģimnāzijas un pirmajā vietā Dāvis Kalniņš no Siguldas Valsts ģimnāzijas.

Otrais sacensību posms plānots š.g.9.februārī Slēpošanas un biatlona centrā “Cēsis”, Priekuļos, kur plānota klasiskā soļa disciplīna ar intervāla startu, savukārt, trešais posms notiks sacensību mājas trasē Fischer slēpošanas centrā, Puķu iela 4, Siguldā, š.g. 8. martā, kur plānota šķēršļu un veiklības distance brīvajā stilā un atsevišķs starts sprinta posmam. Pēdējā posmā plānota arī kopvērtējuma apbalvošana.

Čempionāta ideja savulaik radusies Siguldā, kur čempionāts katru ziemu tiek organizēts kopš 2015.gada, ik reiz piesaistot arvien vairāk skolas un skolēnus no visas Latvijas. Čempionāts no vietēja mēroga sacensībām ir izaudzis līdz nacionālam mērogam.

Sacensības organizē Fischer slēpošanas centrs sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldību, Slēpošanas un biatlona centru “Cēsis” un Cēsu novada pašvaldību, Slēpošanas, biatlona sporta bāzi “Jankas - Jaujas” un Aizkraukles novada pašvaldību, kā arī Fischer Sports Latvija un biedrību “A2”.

Sacensības nebūtu iedomājamas bez atbalstītājiem - Siguldas Novada pašvaldības, Aizkraukles novada pašvaldības, Cēsu novada pašvaldības, Fischer Sports Latvia, Vauhti, One Way, Livol, Maiznīca Flora, Herkuless.

 

x

Nosūtīt ziņu