15

9.februārī, Cēsīs, norisināsies jau otrais posms lielākajās Latvijas skolu sacensībās distanču slēpošanā.

05.02.2024

Piektdien, 9.februārī norisināsies 2. posms sacensību seriālam “S!-Fischer ziemas skolēnu čempionāts 2024”. Tās ir lielākās Latvijas skolu jaunatnes sacensības distanču slēpošanā, kas notiek kopš 2015.gada un nu jau desmito gadu galvenais sacensību atbalstītājs ir Fischer Sports Latvia. Pirmajā posmā sacensībās piedalījās teju 200 dalībnieki, trasi veicot brīvajā stilā, SV10 grupa – klasiskajā solī. Otrajā posmā Cēsīs, starti tiks aizvadīt klasiskajā solī. Reģistrācija no plkst. 11.00, starts plkst. 12.00

Sacensību galvenā balva ir dāvanu karte 2000 EUR vērtībā no Fischer Sports Latvia, kas dod iespēju uzvarētāju skolai papildināt distanču slēpošanas invetāra krājumus, ko izmantot ikdienā skolu sporta nodrošināšanai. Par vietām skolēni sacenšas arī individuāli, demonstrējot distanču slēpošanas prasmes gan klasiskajā solī, gan slidsolī, gan šķēršļu un veiklības distancē, gan sprintā.

Lai piesaistītu čempionātam plašu dalībnieku loku, katrs čempionāta posms tiek rīkots citā distanču slēpošanas trasē. Pirmais sacensību posms norisinājās slēpošanas un biatlona sporta bāzē “Jankas-Jaujas”, Pļaviņās, kur kopvērtējumā pirmajā vietā ierindojās Madonas pilsētas vidusskola. Otrais sacensību posms jau šo piektdien, 9.februārī Slēpošanas un biatlona centrā “Cēsis”, Priekuļos, kur dalībnieki veiks klasiskā soļa disciplīnu ar intervāla startu, savukārt, trešais posms notiks sacensību mājas trasē Fischer slēpošanas centrā, Puķu iela 4, Siguldā, š.g. 8. martā, kur plānota šķēršļu un veiklības distance brīvajā stilā un atsevišķs starts sprinta posmam. Pēdējā posmā plānota arī kopvērtējuma apbalvošana.

Sacensību 2.posma plānoti sekojoši distances garumi: SV10 un S12 grupām 600 m, V12 un S14 grupām 1 km, V14 un S16 grupām 2 km, V16 un S18 grupām 3 km un V18 grupai 4 km.

Čempionāta ideja savulaik radusies Siguldā, kur čempionāts katru ziemu tiek organizēts kopš 2015.gada, ik reiz piesaistot arvien vairāk skolas un skolēnus no visas Latvijas. Čempionāts no vietēja mēroga sacensībām ir izaudzis līdz nacionālam mērogam.

Sacensības organizē Fischer slēpošanas centrs sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldību, Slēpošanas un biatlona centru “Cēsis” un Cēsu novada pašvaldību, Slēpošanas, biatlona sporta bāzi “Jankas - Jaujas” un Aizkraukles novada pašvaldību, kā arī Fischer Sports Latvija un biedrību “A2”.

 

Sacensību laikā var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti tīmekļa vietnē www.siguldassports.lv un sporta bāžu kontos sociālajā tīklā Facebook un Instagram. Datu apstrādes nolūks – sabiedrības informēšana un veselīga dzīvesveida veicināšana.  Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt www.siguldassports.lv/lv/privatuma_politika/ vai iepazīstoties ar to klātienē Siguldas Sporta servisa klientu apkalpošanas vietās.

2.posms_karte.jpg (475,27 KB)

x

Nosūtīt ziņu