6

Siguldā pirmo reizi norisinājās vēl nebijuša koncepta riteņbraukšanas sacensības bērniem un jauniešiem „S!-Šķēršļu velo 2018”

17.09.2018

16.septembrī pēc starptautiskajām kalnu riteņbraukšanas sacensībām XCO „Siguldas kauss 2018” UCI C2 starts tika dots arī jaunajai paaudzei riteņbraukšanas sacensībās bērniem un jauniešiem „S!-Šķēršļu velo 2018”. Šāda koncepta riteņbraukšanas sacensības Siguldā tika organizētas pirmo reizi, kur dalībniekiem trasē bija jāpārvar dabīgi un mākslīgi veidoti šķēršļi, demonstrējot izveicību un veloprasmes. Šādu sacensību mērķis ir ne tikai popularizēt velosportu un veicināt saturīgu brīvā laika pavadīšanu bērnu un jauniešu vidū, bet arī attīstīt olimpiskā velokrosa braukšanas iemaņas jauno velobraucēju vidū. Kopumā šajās sacensībās piedalījās gandrīz 90 riteņbraucēji vecumā no 6 līdz 18 gadiem.

SV-dipu dapu un SV-6 grupām bija jāveic 200 metru distance pa stadiona apli, kurā bija izvietoti atbilstoši divu veidu šķēršļi: „slaloms" (izveicībai) un „koridors" (precizitātei). SV-8 grupas veica 1,2 kilometru distanci trases asfaltētajā daļā. Šai grupai bija jābrauc „slaloms" un jāpārvar „šķēršļa apbraukšana", „augstuma ierobežojums", „šūpoles", „dēļi" un „vilnītis". Sākot no SV-10 grupām līdz junioriem, dalībnieki devās 2 kilometru garā trasē, kas veda gan pa trases asfaltēto daļu, gan meža takām. Šīm grupām vēl bija jāpārvar papildus šķēršļi: „baļķis", „saknes", „riepu labirints" un „piltuve". Šāda veida sacensības palīdz velobraucējiem attīstīt un pārliecināties par savām velosipēda vadītprasmēm un veiklību dažādos apstākļos.

Par sacensību kopvērtējumu līderiem kļuva Artis Neļķe V-Junioru grupā, Marta Mottus no Igaunijas S-8 grupā n, Renārs Lazdiņš V-8 grupā, Karolaina Druka Jaunzeme S-dipu dapu grupā, Olivers Millers V-dipu dapu grupā, Amēlija Tīna Zariņa S-10 grupā, Edvards Gedrovics V-10 grupā, Sofija Šaicāne S-6 grupā, Larno Kļaviņš V-6 grupā, Amanda Reilija Zariņa S-12 grupā, Matthias Mottus no Igaunijas V-12 grupā, Krista Patrīcija Ansonska S-14 grupā un Rihards Reinfelds V-14 grupā.

Sacensību rezultāti pieejami šeit.

Ikviens dalībnieks, kurš ņēma dalību „S!-Šķēršļu velo 2018", sacensību noslēgumā piedalījās loterijā, kur galvenā balva bija pusaudžu MTB CUBE divritenis no mūsu atbalstītājiem „Fans Prosport”. Par jaunā divriteņa īpašnieci kļuva Tīna Matisone.

„S!-Šķēršļu velo 2018” organizēja Fischer Slēpošanas centrs. Paldies sacensību atbalstītājiem un draugiem bez kuriem sacensību norise nebūtu iespējama – Siguldas novada pašvaldības, „Fans Prosport”, maiznīcas „Flora”, „Rāmkalni Nordeco” un kafejnīcas „Zulū”.

x

Nosūtīt ziņu