9

16. un 17.septembrī Fischer slēpošanas centrā noslēdzošais LČ posms rollerslēpošanā ar duatlonu un komandu sprintu

15.09.2023

Šajā nedēļas nogalē, 16.un 17.septembrī, Siguldā “Fischer slēpošanas centrā” norisināsies šīs sezonas trešais jeb noslēdzošais Latvijas čempionāta posms distanču slēpošanas vasaras paveidā rollerslēpošanā, kurā paredzēts komandu sprints un pirms pāris gadiem ieviestais jauninājums – duatlons (kross + rollerslēpošana).

Latvijas čempionāts rollerslēpošanā sākās jūlija otrajā pusē Slēpošanas un biatlona centrā “Cēsis” Priekuļos, kad divu dienu garumā rollerslēpotāji sacentās īsajās distancēs klasiskajā stilā un brīvajā stilā ar intervāla startu. Konkurenci sastādīja spēcīgās māsas Kāsiku no Igaunijas un arī ukrainis Lisohors. Taču tas netraucēja Latvijas pārstāvjiem svinēt uzvaru. Ja vīriešiem pa vienai uzvarai izcīnīja madonieši Lauris Kaparkalējs un Niks Saulītis, tad sievietēm abas dienas nepārspēta palika madoniete Kitija Auziņa, kura trešo zeltu Latvijas čempionātā nopelnīja arī augustā Madonā Pasaules kausa ietvaros notikušajā 200m sprintā, kur vienīgā no Latvijas tika finālā. Vīriešiem finālā bija divi latvieši – Kaparkalējs un Raimo Vīgants, madoniešu duelī ātrākam esot Kaparkalējam, kurš līdz ar to tika pie otrā zelta.

Latvijas čempionāta pēdējā posms kā allaž notiek septembrī, un tā tas būs arī šoreiz. 2020. gadā ieviestais formāts ar jauno disciplīnu duatlonu (kross + rollerslēpošana) un komandu sprintu ir paredzēts arī šogad. Ja pirmajos divos gados organizatoru pienākumus dalīja Rīga ar Siguldu, tad jau pagājušā pārgāja to, ka abas dienas noslēdzošajā posmā notiek vienā pilsētā. Ja pērn tā bija Madona, tad šogad noslēdzošais posms notiks Siguldā “Fischer slēpošanas centrā”, ko ziemā labi iepazinuši vairāki slēpotāji, sacenšoties “Fischer Ziemas skolēnu čempionātā”.

Duatlons, kas papildus rollerslēpošanai ietver arī skriešanu, allaž ievieš korekcijas godalgoto vietu ieguvēju sarakstā dažās grupās, tādējādi padarot sacensības intriģējošākas. Tiesa, ir arī vairāki vadošie slēpotāji, kuri ātri skrien, tāpēc dažās grupās paliek bez izmaiņām. Šajā gadā populārajā taku skriešanas seriālā “Stirnu buks” ir startējuši vairāki slēpotāji, iegūstot augstas vietas.

Duatlonam tāpat kā iepriekš būs divi atsevišķi starti – krosam un pēc tam rollerslēpošanai, izpaliekot maiņas jeb MIX zonai pārejai no vienas disciplīnas uz otru. Pašiem mazākajiem S10 un V10 duatlona vietā būs paredzēta šķēršļu josla.

Latvijas čempionāts šajā nedēļas nogalē noslēgs rollerslēpošanas sezonu Latvijā. Augstākā līmeņa sacensībās distanču slēpošanas vasara paveidā ir jau beigušās pagājušā nedēļas nogalē Itālijā, kur teicamus rezultātus uzrādīja uzvaras izcīnījušie Raimo Vīgants un Linda Kaparkalēja, otro vietu ieguvušais Silvestrs Švauksts, kā arī labāko sešiniekā tikušie Kitija Auziņa, krāslaviete Adriāna Šuminska un cēsniece Amēlija Zaķe. Lielākā daļa no šiem panākumus guvušajiem startēs arī LČ 3. posmā Siguldā.

Pasākuma laikā 16. septembrī no plkst. 11:30 līdz 12:00 tiks ierobežota satiksme Laurenču ielā posmā no Laurenču sākumskolas līdz Lorupei.

Pasākumu atbalsta Siguldas novada pašvaldība.

x

Nosūtīt ziņu