16

Noslēgušās sacensības "S!-Fischer 2024 ziemas skolēnu čempionāts"

03.03.2024

1.martā tika aizvadīts trešais un noslēdzošais posms sacensībām "S!-Fischer 2024 ziemas skolēnu čempionāts". Sacensības norisinājās mājas trasē Siguldā, Fischer slēpošanas centrā. Skolēni cīnījās gan par individuālajiem rezultātiem, gan kā skolu komandas. Uzvarētāju skolu gaidīja galvenajā balvā - 2000€ dāvanu karte no sacensību ikgadējā atbalstītāja Fischer Sports Latvia. Galvenos laurus šogad plūca Madonas pilsētas vidusskola iegūstot 22155 punktus. Ļoti labus rezultātus uzrādīja arī Siguldas novada skolas - ceturtajā vietā Laurenču sākumskola ar kopā iegūtiem 19534 punktiem, aiz viņiem Siguldas pilsētas vidusskola ar 15508 punktiem, bet Siguldas Valsts ģimnāzija ierindojās 7.vietā ar 14320 punktiem. Siguldas 1.pamatskola 11.vietā ar 8242 punktiem.

Sacensības visas ziemas garumā norisinājās trīs Latvijas vietās - Pļaviņās 26.janvārī, Priekuļos 9.februārī un Siguldā 1.martā. Laikapstākļu dēļ sacensību trešais posms tika pārcelts no 8.marta uz 1.martu, kā arī tika atcelta šķēršļu un veiklības distance. Attiecīgās vecuma grupas pievarēja dažādas distances sprintā brīvajā stilā, kur vietas un rezultātus nosaka ātrums un precizitāte trases izbraukšanā. SV10 un S12 grupām 600m, V12 un S14 grupām 700m distance, bet V14, SV16 un SV18 - 1200m distance. 

S10 grupā trešajā vietā ierindojās Lauma Glāzniece no Lejasciema pamatskolas, otrajā vietā Gabriela Vanaga no Laurenču sākumskolas un  pirmajā vietā Patrīcija Kraukle no Madonas pilsētas vidusskolas. V10 grupa trešajā vietā Pēteris Lielmanis no Madonas pilsētas vidusskolas, otrajā vietā Edgars Ruļuks no Praulienas pamatskolas un pirmajā vietā Daniels Matisāns no Kusas pamatskolas. S12 grupā trešajā vietā palika Madara Ploriņa no Madonas pilsētas vidusskolas, otrajā vietā Ance Arama arī no Madonas pilsētas vidusskolas un pirmajā vietā Herta Butkus no Siguldas 1. pamatskolas. V12 grupā trešajā vietā Gundars Cālītis no Cēsu 2. pamatskolas, otrajā vietā Ernests Berkolds no Lejasciema pamatskolas un pirmajā vietā - Maksims Ščitovs no Madonas pilsētas vidusskolas. S14 grupā trešajā vietā ierindojās Anete Vintiša no Madonas Valsts ģimnāzijas, otrajā vietā Dārta Ruļuka no Praulienas pamatskolas un pirmajā vietā Liene Riekstiņa no Madonas Valsts ģimnāzijas. V14 grupā trešajā vietā Mārcis Glāznieks no Lejasciema pamatskolas, otrajā vietā Leo Bilāns no Siguldas pilsētas vidusskolas un pirmajā vietā Ervīns Kūlītis no Praulienas pamatskolas. S16 grupa trešajā vietā Helēna Roštoka no Madonas Valsts ģimnāzijas, otrajā vietā Dārta Šķēle arī no Madonas Valsts ģimnāzijas un pirmajā vietā siguldiete Keita Marcinkeviča no Siguldas Valsts ģimnāzijas. V16 grupā trešajā vietā Justs Uga Umblejs no Siguldas Valsts ģimnāzijas, otrajā vietā Roberts Tolpežņikovs no Siguldas pilsētas vidusskolas un pirmajā vietā - Alekss Škaļikovs no Madonas pilsētas vidusskolas. S18 grupa uz  pjedestāla kāpa visas Madonas Valsts ģimnāzijas pārstāves - trešajā vietā Līna Bērziņa, otrajā vietā Keita Kolna un pirmajā vietā Linda Kaparkalēja. Visbeidzot V18 grupā, trīs vīriešu konkurencē trešajā vietā Rainers Upenieks no Madonas Valsts ģimnāzijas, otrajā vietā Bruno Bilāns no Siguldas pilsētas vidusskolas un pirmajā vietā Dāvis Kalniņš no Siguldas Valsts ģimnāzijas.

Sacensību dalībnieki cīnījās ne vien par individuālajām vietām, bet arī vāca punktus kā skolas, lai tiktu pie galvenās balvas - 2000€ dāvanu kartes no Fischer Sports Latvia jauna inventāra iegādei. Pie galvenās balvas šogad tika Madonas pilsētas vidusskola iegūstot 22155 punktus, otrajā vietā aiz sevis atstājot Lejasciema pamatskolu ar 21131 punktiem, bet trešajā vietā - Madonas Valsts ģimnāzija ar 20660 punktiem. 

Kopā trijos posmos tika aizvadīti vairāk kā 500 starti gan klasiskajā solī, gan slidsolī, katram skolēnam uzrādot savus vislabākos rezultātus. Sacensību organizatori saka paldies ikvienam skolēnam, viņu treneriem un skolotājiem par tik lieliskiem rezultātiem un aktīviem skolēniem. Ir liels prieks redzēt, ka katru gadu sacensībās piedalās jaunas skolas un sacensības no vietējā mēroga sacensībām ir kļuvušas jau par zināmu čempionātu visā Latvijā.

Uz tikšanos nākamajā gadā!

Liels paldies sacensību atbalstītājiem: Siguldas novada pašvaldība, Cēsu novada pašvaldība, Aizkraukles novada pašvaldība, Latvijas Slēpošanas federācija, Fischer Latvia, One way, Vauhti, Biedrība A2, Rīgas Dzirnavnieks (Herkuless), LIVOL, maiznīca “Flora”, CIDO, Mangaļi. 

x

Nosūtīt ziņu