12

Siguldas izglītības iestāžu audzēkņi ziemu izmanto aktīvi slēpojot

09.01.2019

Iestājoties noturīgiem ziemas laikapstākļiem, liela daļa Siguldas novada skolu un pirmskolas izglītības iestāžu audzēkņi sporta stundas aizvada slēpojot Fischer Slēpošanas centrā. Lai mazie novadnieki pavadītu pēc iespējas vairāk laika svaigā gaisā un sportojot, Fischer slēpošanas centrā visiem Siguldas izglītības iestāžu audzēkņiem bez maksas ir pieejams kvalitatīvs slēpošanas inventārs un trase.

Fischer Slēpošanas centrā sporta stundas uz slēpēm aizvada četras novada skolas – Laurenču sākumskola, Siguldas Pilsētas vidusskola, Siguldas 1.pamatskola un Mores pamatskola, bet visiem  novada skolēniem ir iespēja piedalīties īpašā bonusu sistēmā un uzlabot savas atzīmes sporta stundā. Bonusu sistēma, kas novadā darbojās jau 5 gadus, ļauj ikvienam Siguldas novada izglītības iestādes audzēknim Fischer slēpošanas centra trasi un inventāru izmantot bez maksas arī no skolas brīvajā laikā. Turklāt, šādi ir iespēja uzlabot atzīmi sportā. Bērniem un jauniešiem ir pieejams kvalitatīvs Fischer zīmola inventārs gan slidsolim, gan klasiskajam solim. Paredzams, ka līdz ziemas beigām šo iespēju izmantos vairāk nekā 1000 Siguldas novada izglītības iestāžu audzēkņi, no kuriem trešā daļa būs pirmsskolas vecuma bērni.

Bērniem un jauniešiem, kuri vēlas iemācīties slēpot, ESF projekta “Esi vesels Siguldas novadā!” ietvaros ir iespēja ziemas mēnešos piedalīties arī bezmaksas slēpošanas nodarbībās, kas notiek pirmdienās un  trešdienās plkst. 19.00 un sestdienās plkst. 10.30. un lielākiem jauniešiem arī 12.30. Nodarbības vada sertificēti slēpošanas treneri. Šoziem bezmaksas slēpošanas apmācībās jau ir piedalījušies vairāk nekā 100 skolēni. Lai pieteiktos uz nodarbībām ir nepieciešams zvanīt uz tālruņa numuru 29118847 vai rakstīt  e-pastu uz   fsc@siguldassports.lv

Tāpat aizvadītajā un šajā sezonā Siguldas novada pašvaldība, pateicoties ESF projekta “Esi vesels Siguldas novadā!” sniegtajām iespējām, ir atjaunojusi skolu distanču slēpošanas inventāru, kas sniedz iespēju skolēniem Fischer Slēpošanas centrā slēpot ar jaunu un ļoti kvalitatīvu inventāru.

Pārbaudīt iegūtās slēpošanas prasmes varēs treniņsacensībās S!-Slēpo, kas šajā sezonā plānotas 17.janvārī, 7.februārī un 21.martā, kā arī S!-Fischer ziemas skolēnu čempionātā, kas notiks 18.janvārī, 1.februārī, 22.februārī un 15.martā. Vairāk informācija www.siguldassports.lv. Sacensības organizē Fischer Slēpošanas centrs sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldību un Fischer Latvia.

Reģistrācija sacensībām pieejama šeit.

x

Nosūtīt ziņu