Water icon 28

Siguldas novada iedzīvotājiem būs pieejamas bezmaksas sporta nodarbības

28.06.2017

Lai sekmētu iedzīvotāju aktīvu un veselīgu dzīvesveidu, Siguldas Sporta centrs un Fischer Slēpošanas centrs laika periodā no š.g. jūlija līdz 2019. gada decembrim piedāvās bezmaksas nodarbības Siguldas novada iedzīvotājiem Eiropas Sociālā fonda projekta Nr.9.2.4.2/16/I/018 „Esi vesels Siguldas novadā!” ietvaros.

Kā pirmās tiks uzsāktas vispārējās fiziskās attīstības nodarbības Siguldas Sporta centrā. Š.g. 13.jūlijā, 20.jūlijā, 3.augustā, 17.augustā, 31.augustā, 7.septembrī un 21.septembrī plkst.20.00 norisināsies izturības un koordinācijas treniņi sertificētas treneres Anitas Baumanes vadībā. Savukārt š.g. 15.jūlijā, 29.jūlijā, 12.augustā, 26.augustā, 2.septembrī, 16.septembrī un 30.septembrī plkst.9.00 norisināsies ciguna veselības vingrošanas nodarbības brīvā dabā sertificētas ciguna instruktores, fitnesa treneres, veselības sporta speciālistes Fanijas Šitcas vadībā.

No šī gada septembra tiks uzsāktas arī nodarbības cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem, kas notiks Siguldas Sporta centra peldbaseinā un sporta zālēs. Tāpat no septembra tiks uzsāktas peldēšanas nodarbības Siguldas novada izglītības iestāžu audzēkņiem, bet ar sniega iestāšanos Fischer Slēpošanas centrā interesentiem tiks organizētas distanču slēpošanas nodarbības sertificētu treneru vadībā. Projekta ietvaros tiek plānotas arī vispārattīstošās fiziskās sagatavotības nodarbības Jūdažos, Morē un Allažos, kas notiks sākot no oktobra.

A.Baumanes vadītie izturības un koordinācijas treniņi ir jauktas intensitātes nodarbība ķermeņa formas veidošanai, spēka izturības attīstīšanai un muskulatūras tonizēšanai. Nodarbības laikā tiek izmantoti stepa soli un hanteles, savukārt uz paklājiem tiek izpildīti vingrojumi ķermeņa problēmzonām. Nodarbības noslēguma daļā tiek izpildīti stiepšanās vingrojumi. Nodarbība piemērota cilvēkiem ar dažādiem fiziskās sagatavotības līmeņiem. Aktīvā un uzmundrinošā nodarbība ļaus gūt ikdienā nepieciešamo pozitīvu emocionālo lādiņu.
 
F.Šitcas vadītās ciguna nodarbības ir sena Austrumu veselības uzturēšanas sistēma, kas ļauj cilvēkam saviem spēkiem tikt vaļā no slimībām, atveseļoties  un stiprināt veselību. Tehnikas, kuras tiek izmantotas darbā ar dzīvības enerģiju, ir radušās pirms četriem – pieciem tūkstošiem gadu, izturējušas laika pārbaudi un ir kļuvušas populāras arī Eiropā.

Nosaukumu “Cigun” (Qigong) parasti tulko kā “darbs ar dzīvības enerģiju”, tomēr ķīniešu hieroglifam “ci“ ir vairākas nozīmes, un viena no tām – “gaiss” , tādēļ nereti ar cigunu tiek saprasti elpošanas vingrinājumi veselības stiprināšanai, uzturēšanai un uzlabošanai. Veselības sporta speciālisti iesaka ciguna nodarbības daudzos gadījumos, kad nepieciešams uzlabot veselību pacientiem ar hroniskām kaitēm un veselības traucējumiem, kā, piemēram, veģetatīvās distonijas un miega traucējumu gadījumā,  balsta un kustību aparāta slimniekiem, pacientiem ar lieko svaru un senioriem.

Nodarbībās tiks praktizēta atveseļojošā saulainā ciguna sistēma, kuras autors ir Austrumu medicīnas speciālists Igors Kudrjavcevs. Tā ietver klasiskā ciguna paņēmienus, kas apvienojumā ar jaunākajām medicīnas atziņām ļauj pārvaldīt apziņu un ķermeni, izmantojot kustības, elpošanu un domāšanu, tādējādi nodrošinot brīvu enerģijas plūsmu, labu veselību un pašsajūtu.

Dalībnieku vecums un skaits grupu nodarbībās ir neierobežots, uz nodarbībām laipni ir aicināts ikviens interesents, kurš vēlas savu brīvo laiku pavadīt aktīvi un sniegt ieguldījumu savā veselībā. Pulcēšanās nodarbībām Siguldas Sporta centrā pie klientu apkalpošanas speciālistiem, atkarībā no laika apstākļiem, nodarbības notiks brīvā dabā (cigun) vai telpās.  

sigulda_nodarbibas_jpg.jpg (441,49 KB)

 

 


 

 

x

Nosūtīt ziņu