Water icon 28

Izskrien Latviju Siguldā 2021

09.11.2021

Tradīcijas nedrīkst lauzt! Arī šogad, ceturto gadu pēc kārtas, svinot Latvijas 103. dzimšanas dienu, no 11. novembra līdz 21. novembrim aicinām ikvienu izskriet, nonūjot vai izsoļot Latvijas robežas kontūru Siguldā. Arī šogad distancē dosimies individuāli vai vienas mājsaimniecības ietvaros, bet domās būsim vienoti par stipru un veselu Latviju!

Līdzīgi kā pirms gada, tiks piedāvātas divas dažādas distances, no kurām viena distance (6 km) būs tikai pilsētas vidē un veicama kopā ar maziem bērniem vai māmiņām ar bērnu ratiņiem, bet otra distance (11 km) būs gan pa meža takām, gan nedaudz bezceļā, kā arī vienu reizi nāksies Gaujas senielejas kāpumu pievarēt gan uz leju, gan augšā.

Ievērojot šī brīža valstī noteiktos ierobežojumus un aizliegumus pulcēties, kā arī rīkot publiskos pasākumus, abas distances nebūs marķētas un nebūs vietu norādes distancē, tāpēc viss būs tikai individuāli un tā uzsākama no jebkura punkta, izmantojot savas viedierīces (telefonus vai sporta pulksteņus).

Mazā Latvijas kontūra (tikai pa Siguldas ielām, 6 km)

Karte PDF formātā

Karte GPX formātā 

Lielā Latvijas kontūra (gan pa Siguldas ielām, gan pa takām un mežiem, 11 km)

Karte PDF formātā

Karte GPX formātā 

Ikviens, kurš veiks kādu no distancēm no 11. līdz 21. novembrim un dalīsies ar savu maršruta ierakstu no distances, pievienojot mirkļa birku  #IzskrienLatvijuSiguldā savos sociālajos tīklos Facebook vai Instagram, piedalīsies loterijā, kurā tiks izlozēt desmit skaisti termosi. Izloze tiks organizēta Siguldas Sporta centrs Facebook lapas tiešsaistē 22. novembrī plkst. 10.00. Ar visiem uzvarētājiem sazināsimies personīgi.

Atceries un ievēro, ka daļa virtuālās Latvijas kontūras distances ved pa īpaši aizsargājamo dabas teritoriju, tāpēc atrodoties tajā ir jāievēro īpaša dabas saudzēšana un īpaši noteikumi. Distance veicama tikai pa kartē vai GPX failā norādīto maršrutu.

Īpašie noteikumi, kas jāievēro, atrodoties aizsargājamā dabas teritorijā:

https://likumi.lv/ta/id/33426-gaujas-nacionala-parka-individualie-aizsardzibas-un-izmantosanas-noteikumi

 

x

Nosūtīt ziņu