5

„Siguldas kauss” noslēdz ziemas sezonas sacensības Siguldas Pilsētas trasē

11.03.2017

Šajā ziemā laika apstākļi bija gana labvēlīgi, lai pulcētu kalna slēpotājus un snovbordistus gan treniņu, gan sacensību laikā. Kopumā šajā sezonā Siguldas Pilsētas trasē aizvadītas deviņas starptautiska, nacionāla un vietēja mēroga sacensības.

Lai noslēgtu aktīvo sezonu, 11.martā Siguldas Pilsētas trasē tika organizētas vēsturiskās sacensības kalnu slēpošanā un snovbordā – „Siguldas kauss 2017”. Festivāls bija noslēdzošais ziemas sezonas sporta pasākums Siguldas Pilsētas trasē, kas pulcēja mazus un lielus sportistus pat vairākās paaudzēs, viņu līdzjutējus un atbalstītājus.
Sacensības norisinājās milzu slaloma disciplīnā kalnu slēpošanā un snovbordā, kopumā pulcējot vairāk nekā 140 dalībniekus. „Siguldas kausā” piedalījās gan slēpotāji, kas nesen kāpuši uz slēpēm – jaunākajam dalībniekam bija tikai 2,5 gadi, gan seniori ar ilggadējām prasmēm – pieredzējušākais slēpotājs bija 83 gadu vecumā. Starp dalībniekiem bija gan slēpošanas entuziasti, gan Siguldas sporta skolas un sporta klubu pārstāvji no sporta klubiem „Pantera”, „Ziemeļpols”, „Virsotne”, „Kore”, „Apex”.
„Siguldas kauss” ir ziemas festivāls ar senu un iesakņojušos vēsturi. Sacensības pirmo reizi pulcēja kalnu slēpotājus 1969.gadā, un kopš tā laika ir populārs un iecienīts ziemas sporta pasākums ne vien Siguldas, bet arī visas Latvijas mērogā.
Paralēli sacensībām uz mazā kalna notika Siguldas Pilsētas trases instruktoru organizētās stafetes, kurās četras komandas pārbaudīja savus spēkus vairākās atraktīvās disciplīnās – slalomā komandai ar virvi, individuālajā slalomā uz vienas kājas un veiklības slalomā. Uzvaru guva meiteņu komanda “Veiklās panteras”.
Sacensībās neiztrūkstoši tika pasniegta arī vēsturiskā Kišuro balva. Šoreiz tika apbalvots neveiksmīgākā kritiena īpašnieks.
Sīkāki sacensību rezultāti pieejami šeit (http://www.infoski.lv/files/rezultati_ski.pdf) .
Sacensību norise nebūtu bijusi iespējama bez „Siguldas kauss 2017” atbalstītājiem – „Fans Prosport”, viesnīcas „Ezeri”, SIA „Vinnis”, SIA „Livonia”, SIA „Maiznīca Flora”, „Zilver vīni”, SIA „Kungu rija”, piedzīvojumu parka „Tarzāns” un SIA „Rāmkalni Nordeco”. Paldies personīgi arī Dainim Dukuram un Sandrai Melderei.
Siguldas Pilsētas trase ir sportiskākais kalns Latvijā, kas lepojas ar garāko nobraucienu – 350 metru augstumā un piedāvā visplašākās ziemas prieku iespējas jebkuram, kurš gatavs baudīt sportiskās aktivitātes.


Informāciju sagatavoja:
Agnija Lauska, Sabiedrisko attiecību un mārketinga speciāliste
SIA “Siguldas Sporta serviss”
Tālr. +371  29330235, E-pasts: agnija.lauska@sigulda.lv

x

Nosūtīt ziņu