-0

Tika aizvadītas pirmās “Siguldas kauss 2018” sacensības snovbordā

02.03.2018

No 1. līdz 4.martam Siguldas Pilsētas trasē norisinās “Siguldas kauss 2018” kalnu slēpošanā un snovbordā, kas ir tradīcijām bagātākās un senākās kalnu slēpošanas sacensības Latvijā. Šogad “Siguldas kauss” kalnu slēpošanā notiek “Baltijas kausa” 2.posma ietvaros.

1.martā tika aizvadītas snovborda sacensības, kur dalībniekiem sevi bija jāizaicina milzu slalomā. Šogad snovborda sacensībās piedalījās 37 dalībnieki trīs dažādās vecuma grupās.

Augstāko pirmo vietu sieviešu konkurencē jauniešu grupā izcīnīja Taiga Apšiniece no Rīgas, master grupā Diāna Gredzena no Siguldas un open grupā Paula Anna Vītola no Rīgas. Godalgoto otro vietu open grupā izcīnīja Venija Amanta Ozola no Siguldas, savukārt trešo vietu izcīnīja siguldiete Marta Garā.

Arī vīriešu konkurencē lieliskus rezultātus uzrādīja vairāki dalībnieki no Siguldas. Pirmo vietu izcīnīja un kļuva nepārspēti – Matīss Zvaigzne no Siguldas jauniešu grupā, master grupā Klāvs Čeže no Rīgas, open grupā Andris Ablaževičs no Siguldas. Godalgoto otro vietu izcīnīja Niks Iesalnieks no Siguldas jauniešu grupā, Olafs Vītols no Rīgas master grupā un open grupā Emīls Klāvs Liepiņš no Rīgas. Trešo vietu jauniešu grupā izcīnīja Raivis Lasmanis no Siguldas, master grupā Edgars Behmanis no Rīgas, kā arī Mārtiņš Ustinovs no Siguldas open grupā.

3.martā Siguldas Pilsētas trasē norisināsies milzu slaloms kalnu slēpošanā, kas būs kvalifikācijas brauciens paralēlajam slalomam un 4.martā norisināsies paralēlais slaloms kalnu slēpošanā. Sacensībās var piedalīties dalībnieki jau no 2.5 gadiem līdz neierobežotam vecumam. Vairāk informācijas par sacensību norisi un pasākumu programmu Siguldas Pilsētas trases mājas lapā: www.siguldassports.lv.

Šogad pasākuma laikā tiks ievērotas gan iemīļotas sacensību tradīcijas, gan jaunas. 3. martā norisināsies nakts brauciens ar lapām, kalna karaļa un karalienes kronēšana un “Kišuro” balvas pasniegšana neveiksmīgākā kritiena īpašniekam, gan ieviestas jaunas tradīcijas – svinīga atklāšanas parāde, motociklu kalnā braukšanas šovs un gada lielākā “Apré-Ski” ballīte visiem dalībniekiem, viņu ģimenēm, draugiem, sadarbības partneriem un citiem interesentiem. Apmeklētājiem būs pieejama arī īpaša ēdienkarte – uz oglēm cepts liellopu gaļas burgers un brieža gaļas zupa, ka arī īpaši karstie dzērieni no kafejnīcas „Finišs”.

Gaidām mazus un lielus sportistus, ģimenes, draugus un citus līdzjutējus! Svinēsim ziemu Siguldā!

x

Nosūtīt ziņu