8

Tradīcijām bagātākās sacensības “Siguldas kauss 2023” jau tepat aiz stūra!

22.02.2023

3. un 4. martā Siguldas Pilsētas trasē tiekamies “Siguldas kauss 2023” sacensībās kalnu slēpošanā un snovbordā, kas ir tradīcijām bagātākās un senākās kalnu slēpošanas sacensības Latvijā un notiek jau kopš 1969. gada. Piedalīties tiek aicināti gan amatieri, gan profesionāli slēpotāji visās vecuma grupās.

NOLIKUMS

Sacensību reģistrācija.

Sacensības piektdien, 3. martā, notiek Milzu slalomā snovbordā un sestdien, 4. martā, Milzu slalomā kalnu slēpošanā (kvalifikācijas brauciens paralēlajam slalomam) un Paralēlajā slalomā kalnu slēpošanā (fināli, top 4 katrā vecuma grupā pēc kvalifikācijas brauciena rezultātiem).

Sacensības ir unikālas ar to, ka vienviet startē vecāki, bērni un mazbērni, vienojot paaudzes un kalnu slēpošanas un snovborda kopienas. Siguldas kauss ietver sacensības, kopīgo dalībnieku parādes nobraucienu, Apres-ski ballīti, Kišuro balvu, kā arī kalna karaļa un karalienes titula piešķiršanu.

Interesanti fakti par Siguldas kausu:

  • Kopš 2017.gada sacensības norit ne tikai kalnu slēpošanā, bet arī snovbordā;
  • gadā tika aizsākta jauna tradīcija, godinot sacensību jaunāko un pieredzējušāko dalībnieku. Līdz šim jaunākais dalībnieks - 2,5 gadi, bet pieredzējušākais – 83 gadi;
  • gadā tika svinēta 50 gadu jubileju un tika sasniegts lielākais dalībnieku skaits Latvijas kalnu slēpošanas vēsturē ar 230 sacensību dalībniekiem;
  • Kopš 2022.gada sacensībās izveidota jauna dalībnieku grupa adaptīvā slēpošanā (cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem).

4. martā plkst. 14:00 notiks svinīgs sacensību “Siguldas kauss 2023” atklāšanas pasākums, kura ietvaros notiks svētku parādes nobrauciens lielajā trasē, atklāšanas uzrunas, sacensību jaunākā un vecākā dalībnieka apbalvošana. Parādē aicināti piedalīties visi sacensību dalībnieki. 

3. un 4. martā darbosies āra kafejnīca ar karstiem dzērieniem, ēdieniem un uzkodām, ko organizē kafejnīca Finišs.

4.martā notiks noslēdzošā sacensību apbalvošana, kur tiks apbalvoti ne tikai paralēlā slaloma kalnu slēpošanā dalībnieki, bet tiks pasniegta arī Kišuro balva un kronēti “Siguldas kauss 2023” karalis un karaliene. Kalna karalis un karaliene tiks izvēlēti modes skatē, kas plānota pēc pēdējā Paralēlā slaloma dalībnieka starta 4.martā.

Sacensību nolikums un reģistrācija: www.siguldassports.lv/starts

Dalība sacensībās ir atklāta, un var piedalīties visi interesenti jebkurā vecumā (atbilstoši sacensību vecuma grupām), kas apguvuši kalnu slēpošanas un snovborda iemaņas un trasi var veikt patstāvīgi. Sacensību organizatori iedrošina piedalīties gan sportistus, gan amatierus.

Kopā ar mums arī mūsu draugi un atbalstītāji Siguldas novada pašvaldība, Latvijas Slēpošanas federācija, SkiFox, Kungu Rija, Fans.lv, Rāmkalni, Cido, Piedzīvojumu parks Tarzāns, Maiznīca “Flora”, Graci Musli.

Sacensību laikā var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti tīmekļa vietnē www.siguldassports.lv un sporta bāžu kontos sociālajā tīklā Facebook un Instagram. Datu apstrādes nolūks – sabiedrības informēšana un veselīga dzīvesveida veicināšana. Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt www.siguldassports.lv/lv/privatuma_politika/ vai iepazīstoties ar to klātienē Siguldas Sporta servisa klientu apkalpošanas vietās.

x

Nosūtīt ziņu