17

Tradīcijām bagātākās un senākās kalnu slēpošanas sacensības Latvijā - Siguldas Kauss 2024

13.02.2024

Vai esat gatavi kalna foršākajām sacensībām un lielākajai ballītei? Noteikti pieraksti savā plānotājā - “Siguldas Kauss 2024” no 29.februāra līdz 2.martam - tradīcijām bagātākās un senākās kalnu slēpošanas sacensības Latvijā. Trīs dienu garumā sacentīsimies, svinēsim, baudīsim un priecāsimies!

Šogad Siguldas Kauss 2024 norisināsies trīs dienas - 9.februārī milzu slaloms snovbordā,  1.martā - milzu slaloms kalnu slēpošanā un 2.martā - paralēlais slaloms kalnu slēpošanā. 

Siguldas Kauss ir vēsturiski senākās un tradīcijām bagātākās sacensības Latvijas kalnu slēpošanas vēsturē, kuru aizsākumi meklējami jau kopš 1969. gadā. Sacensības ir unikālas ar to, ka vienviet startē vecāki, bērni un mazbērni, vienojot paaudzes un kalnu slēpošanas un snovborda kopienas. Siguldas kauss ietver sacensības, kopīgo dalībnieku parādes nobraucienu, Apres-ski ballīti, Kišuro balvu, kā arī kalna karaļa un karalienes titula piešķiršanu. 

2. martā plkst. 13.30 notiks svinīgs sacensību “Siguldas kauss 2023” atklāšanas pasākums, kura ietvaros notiks svētku parādes nobrauciens Lielajā trasē, atklāšanas uzrunas, sacensību jaunākā un vecākā dalībnieka apbalvošana. Parādē aicināti piedalīties visi sacensību dalībnieki. 2.marta vakarā motorizēts priekšnesums, uzstāsies mūzikas grupa un vakarā tradicionālais Apres-ski. 

Sacensību laikā darbosies kafejnīca "Finišs" ar īpašiem ēdieniem un dzērieniem, ko varēsiet baudīt svaigā gaisā un sportiskā atmosfērā. 

Dalība sacensībās ir atklāta, un var piedalīties visi interesenti jebkurā vecumā (atbilstoši sacensību vecuma grupām), kas apguvuši kalnu slēpošanas un snovborda iemaņas un trasi var veikt patstāvīgi. Sacensību organizatori iedrošina piedalīties gan sportistus, gan amatierus.

Sacensību nolikums un reģistrācija: www.siguldassports.lv/starts

Paldies sacensību atbalstītājiem - Siguldas novada pašvaldība, Latvijas Slēpošanas federācija, SkiFox, Kungu Rija, Fans.lv, Rāmkalni, RedBull, LEDakcijas, Skrīveru saldumi, Siguldas Ezītis Miglā, Gardu Muti, Smart Coffee Roastery, Dabas Laboratorija, Caffeine, Nutriboom, Smalkais muslis.

Sacensību laikā var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti tīmekļa vietnē www.siguldassports.lv un sporta bāžu kontos sociālajā tīklā Facebook un Instagram. Datu apstrādes nolūks – sabiedrības informēšana un veselīga dzīvesveida veicināšana. Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt www.siguldassports.lv/lv/privatuma_politika/ vai iepazīstoties ar to klātienē Siguldas Sporta servisa klientu apkalpošanas vietās.

 

siguldas_kauss_2024_plakats.jpg (518,54 KB)

x

Nosūtīt ziņu