5

Aizvadītas Latvijas vēsturē daudzskaitlīgākās kalnu slēpošanas sacensības!

04.03.2019

No 28. februāra līdz 3.martam Siguldas Pilsētas trasē norisinājās „Siguldas kauss 2019” kalnu slēpošanā un snovbordā, kas ir vēsturiski tradīcijām bagātākās sacensības Latvijā un pirmo reizi notika jau 1969.gadā. Šogad sacensības svinēja 50-to jubileju, pulcējot arī Latvijas kalnu slēpošanas vēsturē lielāko dalībnieku skaitu - 294 dalībniekus dažādās vecuma grupās, kas cīnījās par tradīcijām bagātāko un senāko balvu - „Siguldas kausu”.

Kuplais dalībnieku skaits liecina, ka gan Latvijā kopumā, gan Siguldā kalnu slēpošanas un snovborda tradīcijas ir lielā cieņā un to popularitāte turpina pieaugt, īpaši bērnu un jauniešu grupās, kas dod cerību, ka arī turpmāk šis sporta veids būs pieprasīts. 2019. gada „Siguldas kausa” izcīņa ir arī labs sadarbības piemērs, jo pasākuma apmeklētību un kvalitāti veicināja Siguldas novada pašvaldības, Latvijas Slēpošanas federācijas, slēpošanas un snovborda sporta klubu un Siguldas novada uzņēmēju ciešā sadarbība.

Jubilejas „Siguldas kausa” izcīņa tika uzsākta 28. februārī ar snovbordistu startiem milzu slalomā, savukārt 2. martā norisinājās milzu slaloms kalnu slēpošanā, kas bija kvalifikācijas brauciens paralēlajam slalomam 3. martā.

Trīs dienu garumā sacensību dalībnieki ne tikai sadalīja kausu un medaļu komplektus, bet arī tika godināts jaunākais un pieredzējušākais sacensību dalībnieks, Kalna karalis un karaliene, kā arī pasniegta „Kišuro” balva neveiksmīgākā kritiena īpašniekam. Sacensību jaunākā dalībnieka titulu dalīja 2015. gadā dzimušie Līva Meldere un Mārtiņš Miķelsons, bet pieredzējušākā dalībnieka statusu ieguva 1940. gadā dzimušais Aleksandrs Kuzņecovs. Lielu atsaucību guva viena no senākajam „Siguldas kausa” tradīcijām - balsošana par Kalna karaļa un karalienes titulu, kur kopumā tika apkopotas 634 balsis. Kalna karaļa titulu ieguva Siguldas Pilsētas trasi pārstāvošais Arnis Mednis, bet par kalna karalieni, ar absolūtu balsu vairākumu, tika kronēta olimpiete Lelde Gasūna. „Kišuro” balvu par neveiksmīgāko kritienu ieguva Rets Skrickis.

Šogad pasākuma laikā tika ievērotas arī citas iemīļotas sacensību tradīcijas – svinīgā atklāšanas parāde, nakts brauciens ar lāpām, motociklu kalnā braukšanas šovs un gada lielākā „Aprés-Ski” ballīte ar grupas „Dzelzs Vilks” koncertu.

Sacensības organizē Siguldas Pilsētas trase sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldību un  Latvijas Slēpošanas federāciju. Sacensību norisi atbalsta - restorāns „Kungu rija”, SIA „Rāmkalni Nordeco”, AS „Hanzas maiznīca”, Red Bull Latvija, biedrība „Ski Fox”, “Fans Prosport”.

x

Nosūtīt ziņu