Water icon 28

Pēc remontdarbiem Siguldas Sporta centrā atvērta smagatlētikas zona

31.01.2020

31. janvārī pēc remontdarbiem apmeklējumam atkal ir pieejama Siguldas Sporta centra smagatlētikas zona, kurā būves garantijas laikā tika konstatēts defekts grīdas segumā, kā rezultātā neatkarīgs eksperts veica grīdas ekspertīzi.

Pēc eksperta slēdziena saņemšanas Siguldas novada pašvaldība uzdeva būvniekam PS “MONUM M” novērst konstatētās nepilnības un atjaunojot smagatlētikas zonas funkcionalitātei atbilstošu grīdas segumu, ko uzņēmējs ir paveicis par saviem līdzekļiem.

Patlaban smagatlētikas zonā ir pieejams “Hammer Strenght” un “Eleiko” zīmola svarcelšanas aprīkojums ar speciālu grīdas platformu trieciena absorbēšanai, kas spēj nodrošināt spēka, ātruma un slodzes treniņus. Šajā zonā tiek rekomendēts trenēties tikai profesionāla trenera pavadībā.

Jau ziņots, ka Siguldas Sporta centrā treniņus aizvada augsta ranga sportisti ne tikai no Latvijas, bet arī no Krievijas, ASV, Austrijas, Itālijas un citām valstīm. 2019. gadā Siguldas Sporta centrs uzņēmis 74 komandas ar 528 sportistiem, no kuriem 19% bija skeletonisti, 40% – bobslejisti un 41% – kamaniņu sporta braucēji. Infrastruktūru vienlaicīgi izmantoja līdz pat piecām ārvalstu komandām. Siguldas Sporta centrs ir pastāvīga sporta bāze arī Latvijas sportistiem – bobsleja, skeletona un kamaniņu sporta nacionālām, jauniešu un junioru izlasēm, kas nes un nākotnē nesīs Latvijas vārdu pasaulē, izcīnot olimpiskās medaļas un godalgotas vietas pasaules līmeņa sacensībās. Daudzi no tiem, arī siguldieši – Martins un Tomass Dukuri, Andris un Juris Šici, Jānis Strenga, Mārtiņš Muižnieks, Artūrs Dārznieks, Inārs Kivlenieks, Kristens Rozītis, Ulla Zirne un citi – regulāri aizvada treniņus Siguldas Sporta centrā.

x

Nosūtīt ziņu