Water icon 28

No 23. līdz 25. oktobrim norisināsies Veselības dienas “Mani resursi – mans spēks”

07.10.2020

Šogad Veselības dienas ar moto “Mani resursi – mans spēks” norisināsies no 23. līdz 25. oktobrim. To laikā novadniekiem bez maksas būs iespēja apmeklēt ārstus, veikt eksprestestus, piedalīties dažādās sportiskās aktivitātēs, praktiskās nodarbībās un lekcijās par veselīgu un aktīvu dzīvesveidu.

Piektdien, 23. oktobrī, plkst. 9.00 Siguldas Sporta centrā, uzrādot Siguldas novada iedzīvotāja ID karti, būs iespēja apmeklēt Apļa treniņu kopā ar treneri Ievu Ozoliņu.   Pieteikšanās no 12. oktobra, zvanot uz tālruņa numuru 25448860.  Savukārt seniori plkst. 13.00 varēs apmeklēt peldbaseinu.  Pieteikšanās peldbaseina nodarbībai no 12. oktobra, zvanot uz tālruņa numuru 25448860.  No plkst. 15.00 līdz 18.00 būs iespēja veikt pārbaudes diagnostikas kabinetā pie fizioterapeites Kristas Hartmanes. Plkst. 16.00 jaunietēm norisināsies lekcija par sieviešu reproduktīvo veselību, kuru vadīs “IB” klīnikas ginekoloģe Katrīna Butāne. Savukārt jauniešu iniciatīvu centrā “Mērķis” Raiņa ielā 3 notiks lekcija “Kā atšķirt nomāktību no depresijas”, kuru vadīs psihoterapeite Kristiāna Lapiņa. Dienas noslēgumā plkst. 18.00 “Lielo ģimnāzijā” notiks psihoterapeita Viestura Rudzīša lekcija “Mūsu emocionālā veselība. Saruna par sievišķību un vīrišķību”, kurā psihoterapeits modelēs sievietes un vīrieša attiecības.

Sestdien, 24. oktobrī, norisināsies vairākas izglītojošas lekcijas, kā arī ārstu konsultācijas. Siguldas Sporta centrā no plkst. 10.00 līdz 11.30 notiks izglītojoša lekcija par onkoloģiju, plkst. 11.00 sāksies Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas profesores Agitas Ābeles lekcija par jauno sportistu psiholoģiskās sagatavotības aspektiem, bet no plkst. 12.00 līdz 13.30 – lekcija par sirds un asinsvadu slimību profilaksi. Plkst. 13.30 norisināsies lekcija par ādas veidojumiem, kuru vadīs sertificēta dermatoloģe Elīza Sālījuma, plkst. 14.00 notiks lekcija par izdegšanas sindroma profilaksi un mentālās veselības veicināšanu kopā ar geštaltterapeiti Valentīnu Aleksejevu, savukārt plkst. 15.00 biohakinga lekcija, kuru vadīs uzņēmējs un viens no   biohacking.lv  dibinātājiem – Kaspars Vendelis. Jēdziens biohakings ir mūsdienīgs nosaukums lietām, ko cilvēki ir darījuši jau labu laiku– lai uzlabotu savu veselību (ķermeni un prātu), tiek pievērsta pastiprināta uzmanība savam dzīvesveidam un tā maiņai, sākot ar savas diētas izstrādi, fizisko aktivitāšu pielāgošanu, tieši sev paredzētiem uztura bagātinātājiem, meditāciju, līdz dažādu ideju pārbaudei uz sevis un jaunāko tehnoloģiju ieviešanu savā dzīvē. Plkst. 18.00 norisināsies veselīga uztura lekcija, kuru vadīs uztura speciāliste Signe Rinkule.

Veselības dienu no plkst. 9.30 līdz 10.30 Siguldas Sporta centrā ikviens aicināts dienu sākt ar aerobikas nodarbību, kuru vadīs trenere Anita Baumane. No plkst. 10.00 līdz 14.00 Siguldas Sporta centrā norisināsies asins donoru diena, kurā būs iespēja ziedot asinis. Savukārt no plkst. 10.00 līdz 16.00 Siguldas novada iedzīvotājiem, uzrādot Siguldas ID karti, būs iespēja bez maksas pēc iepriekšēja pieraksta pārbaudīt veselību pie speciālistiem – veikt kāju vēnu skrīningu, D vitamīna mērījumus, elektrokardiogrammu, ehokardiogrammu, dzimumzīmju pārbaudi, pēdu diagnostiku, krūšu un plaušu pārbaudes, kā arī apmeklēt endokrinologa un neirologa konsultācijas. Tāpat būs iespēja apmeklēt Scenar terapijas diagnostiku. Scenar terapijas pamatā ir īpaša ierīce, ar kuras palīdzību mūsu nervu impulsiem tiek radīti līdzīgi energo impulsi, kurus projicē uz ādas noteiktās zonās. Šos impulsus uztver mūsu nervu sistēmas receptori un kā informācijas vienību aizvada līdz muguras un galvas smadzenēm. Cilvēka centrālā nervu sistēma šo informāciju uztver un, atbilstoši tai, veic pozitīvas izmaiņas mūsu ķermenī.   Pieteikšanās pie speciālistiem no 19. oktobra, darbdienās no plkst. 10.00 līdz 16.00 zvanot uz tālruņa 22486699.  No plkst. 13.00 līdz 14.00 Siguldas Sporta centra peldbaseinā cilvēkiem ar īpašām vajadzībām notiks peldēšanas nodarbība.   Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 26879835 (Marika).

Turklāt bez iepriekšējas pieteikšanās varēs veikt bezmaksas asinsspiediena, ķermeņa masas indeksa mērījumus, cukura, holesterīna un hemoglobīna mērījumus, kā arī redzes pārbaudes. Lai pārliecinātos par savu veselību, varēs veikt HIV, B un C hepatīta, kā arī sifilisa testus. Darbosies insulta profilakses kabinets, kā arī būs pieejams mobilais mamogrāfs, kurā varēs veikt krūšu ultrasonogrāfiju.

Veselības dienā Siguldas novadā notiks arī izbraukuma veselības eksprestesti – no plkst. 10.00 līdz 12.00 Jūdažos un Allažu pagastā, bet no plkst. 13.00 līdz 15.00 Mores pagastā.

Svētdien, 25. oktobrī, Ģimeņu dienā dabā ikvienam interesentam būs iespēja aktīvi izkustēties. Rīta pusē norisināsies nūjošanas nodarbības profesionālas instruktores Fanijas Šitcas vadībā – plkst. 9.00 Allažu pagastā, 11.00 Jūdažu Sabiedriskajā centrā pagastā, plkst. 13.00 Mores pagastā, plkst. 15.00 Siguldas Sporta centrā. Nodarbības paredzētas nūjošanas tehnikas pamatu apguvei.   Pieteikšanās līdz 25. oktobrim, rakstot uz e-pasta adresi   kaspars.kulikovs@sigulda.lv .

Sadarbībā ar Siguldas Maratona kluba vadītāju Kasparu Kārkliņu, kustības “Trashmob” pārstāvi Tāli Bangu un Dabas aizsardzības pārvaldi plkst. 10.30 ikviens būs aicināts piedalīties skriešanas nodarbībā ar ploginga elementiem. Dabas aizsardzības pārvalde ik dienu aicina ievērot principu “Dabā ejot, ko atnesi, to aiznes”, taču joprojām dabas takās ir redzami dažādi izlietoti iepakojumi un citi atkritumi. Tādējādi plogošana ir videi draudzīga fitnesa aktivitāte, kas apvieno lēno treniņa skriešanu ar atkritumu vākšanu. Treneris Kaspars Kārkliņš pirms plogošanas nodrošinās nelielu apmācības kursu pareizai skriešanai, kā arī iesildīšanos, bet pēc plogošanas – atsildīšanos. Plogošanas sākums Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā.   Pieteikšanās līdz 25. oktobrim, rakstot uz e-pasta adresi   kaspars.kulikovs@sigulda.lv .

No plkst. 11.00 Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā tiks dots starts ģimeņu orientēšanās sacensībām – Ratu rallijam, kura laikā māmiņas varēs iziet vairākas distances dažādas grūtības pakāpes maršrutos. Pieteikties sacensībām var līdz 24. oktobrim, rakstot uz e-pasta adresi   raturallijs@inbox.lv. Reģistrācija pasākumam sāksies plkst. 10.00 Reģistrēt dalību pasākumā varēs arī sacensību dienā līdz plkst. 10.30.

Gan lieli, gan mazi, kuri iecienījuši pārvietošanos ar velosipēdu, plkst. 11.30 no Siguldas dzelzceļa Stacijas laukuma varēs doties turpat 30 kilometru garā ģimeņu velobraucienā un izbaudīt Siguldas rudens ainavas. Treneris Eduards Rēns dalībniekus vedīs caur interesantām dabas takām, bet Dabas aizsardzības pārvaldes pārstāvis iepazīstinās ar maršrutā sastopamām neparastām dabas vērtībām.   Pieteikšanās līdz 22. oktobrim, rakstot uz e-pasta adresi   maija@velotreniņi.lv , norādot bērnu skaitu un vecumu, kas piedalīsies braucienā. Dalībniekiem obligātas velo ķiveres. Līdzi jāņem uzkodas nelielam piknikam.

Tiem, kuri izvēlēsies mierīgāku laika pavadīšanu dabā, no Siguldas dzelzceļa stacijas laukuma plkst. 12.00 būs iespēja doties aptuveni 10 kilometru garā pārgājienā pa Siguldas dabas takām. Pārgājienā kopā ar Dabas aizsardzības pārvaldes Vidzemes reģionālās administrācijas vadītāja vietnieci Ilzi Strautu varēs iepazīt neparastas un interesantas dabas vērtības Gaujas senielejā un sānu gravās, kas ikdienas skrējienā ne vienmēr pamanāmas.   Pieteikšanās līdz 22. oktobrim, rakstot uz e-pasta adresi   kaspars.kulikovs@sigulda.lv , norādot bērnu skaitu un vecumu, kas piedalīsies pārgājienā. Līdzi jāņem uzkodas nelielam piknikam. Aicinām pieteikties savlaicīgi, jo dalībnieku skaits ierobežots – 20 dalībnieki.

Veselības dienu programma tiks precizēta un tajā iespējamas izmaiņas. Daļa Veselības dienu aktivitāšu tiek finansētas no Eiropas Sociālā fonda projekta Nr. 9.2.4.2/16/I/018 “Esi vesels Siguldas novadā!” finansējuma.

x

Nosūtīt ziņu