Water icon 28

Informācija par ārzemju sportistu treniņiem Siguldas Sporta centrā

23.10.2020

Mēs esam saņēmuši jautājumus no mūsu apmeklētājiem par ārvalstu sportistiem, kuri apmeklē Siguldas Sporta centru. Mēs saprotam, ka ārvalstu sportistu klātbūtne rada papildus bailes šajos COVID apstākļos, tomēr vēlamies informēt, ka sadarbībā ar Bobsleja un kamaniņu trasi “Sigulda”, kā arī vietējiem un ārvalstu komandu treneriem ir radīti maksimāli droši apstākļi ārvalstu sportistu treniņiem un Siguldas Sporta centra apmeklētājiem.

  • Sportistu uzturēšanās Latvijā tiek stingri kontrolēta un Latvijas Sporta federāciju padome ir izstrādājusi noteikumus, kuri ikvienam ārvalstu sportistu komandas ir jāievēro. Pirms viņi ierodas Latvijā, sportisti veic pirmo testu, tas nozīmē, ka tikai ar negatīvu testu sportisti atlido uz Latviju. Ierodoties Latvijā 24 stundu laikā tiek veikts otrais tests, kuram arī ir jābūt negatīvam, lai sportists varētu uzsākt treniņus gan bobsleja un kamaniņu trasē “Sigulda”, gan Siguldas Sporta centrā. Savukārt pēc piektās dienas tiek veikts trešais Covid-19 tests. Latvijā testi tiek veikti uz vietas bobsleja un kamaniņu trasē, kas minimizē sportistu pārvietošanos bez testa rezultātiem.
  • Uz treniņiem Siguldas Sporta centrā ārvalstu sportistiem ir atsevišķi nodalīta skrejceliņa zona, kurā tiek aizvadīti treniņi. Lai nokļūtu uz savu treniņa zonu sportistiem ir izveidota atsevišķa ieeja un viņiem nav jānāk Siguldas Sporta centrā pa galveno ieeju. Sportistiem ir ierīkota arī sava atsevišķa tualete un ierādīta auto novietošanas vieta.
  • Skrejceliņa zonā ir izvietotas vairākas roku un inventāra dezinfekcijas vietas, lai maksimāli sportistu justos droši pirms un pēc treniņiem. Tāpat arī telpas tiek nepārtraukti vēdinātas, bet starp komandām tiek ievērotas līdz 30 minūtēm pārtraukums.

Pašlaik Siguldas Sporta centrā trenējas sportisti no 9 dažādām valstīm.

Sportojam atbildīgi un tiekamies Siguldas Sporta centrā!

x

Nosūtīt ziņu